|
|
Abrankó, László (#7861)
|
Bioaktív összetevők hatása a gliadin emésztés során keletkező peptidekre
|
|
Agrár- és Élelmiszertudományok Doktori Iskola
|
MATE
|
élelmiszertudományok
|
2025-12-15
|
|
|
Bodor-Pesti, Péter (#15492)
|
A szőlő (Vitis vinifera L.) környezeti stresszel szembeni
ellenállóképességének modellezése
|
|
Agrár- és Élelmiszertudományok Doktori Iskola
|
MATE
|
növénytermesztési és kertészeti tudományok
|
2025-12-15
|
|
|
Bodor-Pesti, Péter (#15492)
|
RGB-alapú vegetációs indexek alkalmazási lehetőségei a
szőlészeti kutatásban
|
|
Agrár- és Élelmiszertudományok Doktori Iskola
|
MATE
|
növénytermesztési és kertészeti tudományok
|
2025-12-15
|
|
|
Bozsik, Norbert (#28435)
|
A makrogazdasági versenyképesség értékelése az adózás vonatkozásában
|
|
Gazdaság- és Regionális Tudományok Doktori Iskola
|
MATE
|
gazdálkodás- és szervezéstudományok
|
2025-12-15
|
|
|
Bozsik, Norbert (#28435)
|
The examination of the performance and competitiveness of small and medium-sized enterprises (SMEs)
|
|
Gazdaság- és Regionális Tudományok Doktori Iskola
|
MATE
|
gazdálkodás- és szervezéstudományok
|
2025-12-15
|
|
|
Bujdosó, Zoltán (#8680)
,
Kovács, Gyöngyi (#24793)
|
A vadhús helye a hazai gasztronómiai értékláncban – kínálati és keresleti tényezők
|
|
Gazdaság- és Regionális Tudományok Doktori Iskola
|
MATE
|
gazdálkodás- és szervezéstudományok
|
2025-12-15
|
|
|
Bujdosó, Zoltán (#8680)
,
Tóth, Krisztina (#35846)
|
A vidéki turizmus fenntarthatósági kihívásai és lehetőségei az ESG szempontrendszer tükrében
|
|
Gazdaság- és Regionális Tudományok Doktori Iskola
|
MATE
|
gazdálkodás- és szervezéstudományok
|
2025-12-15
|
|
|
Bujdosó, Zoltán (#8680)
|
The role of tourism in the regional development
|
|
Gazdaság- és Regionális Tudományok Doktori Iskola
|
MATE
|
gazdálkodás- és szervezéstudományok
|
2025-12-04
|
|
|
Darkó, Éva (#10514)
|
Korai stádiumú tápanyaghiány kimutatása kertészeti és gabonafélékben modern fenotipizáló rendszerekben
|
|
Agrár- és Élelmiszertudományok Doktori Iskola
|
MATE
|
növénytermesztési és kertészeti tudományok
|
2025-12-15
|
|
|
Dávid, Lóránt Dénes (#7905)
|
A fenntartható agroturizmus jövőbeni várható irányai Magyarországon
|
|
Gazdaság- és Regionális Tudományok Doktori Iskola
|
MATE
|
regionális tudományok
|
2025-12-04
|
|
|
Dávid, Lóránt Dénes (#7905)
|
A turizmus szerepe a regionális fejlesztésben és a gazdasági növekedésben
|
|
Gazdaság- és Regionális Tudományok Doktori Iskola
|
MATE
|
gazdálkodás- és szervezéstudományok
|
2025-12-15
|
|
|
Dávid, Lóránt Dénes (#7905)
|
A turizmus szerepe a regionális fejlesztésben és a gazdasági növekedésben
|
|
Gazdaság- és Regionális Tudományok Doktori Iskola
|
MATE
|
regionális tudományok
|
2025-12-15
|
|
|
Földi, László (#38244)
|
Sűrített levegős rendszerek energiahatékonysága
|
|
Műszaki Tudományok Doktori Iskola
|
MATE
|
agrárműszaki tudományok
|
2025-12-15
|
|
|
Friedrich, László (#8306)
,
Jónás, Gábor (#39125)
|
Nagy hidrosztatikus nyomáskezelés hatásának vizsgálata szárazárukra élelmiszerbiztonsági és minőségi céllal
|
|
Agrár- és Élelmiszertudományok Doktori Iskola
|
MATE
|
élelmiszertudományok
|
2025-12-15
|
|
|
Garamvölgyi, Judit (#20684)
|
Social Media and Culture
|
|
Gazdaság- és Regionális Tudományok Doktori Iskola
|
MATE
|
gazdálkodás- és szervezéstudományok
|
2025-12-15
|
|
|
Geösel, András (#10831)
,
Kappel, Noémi (#7022)
|
A hagyma és a sárgarépa tárolhatóságát befolyásoló
termesztéstechnológiai tényezők
|
|
Agrár- és Élelmiszertudományok Doktori Iskola
|
MATE
|
növénytermesztési és kertészeti tudományok
|
2025-12-15
|
|
|
Geösel, András (#10831)
|
Pleurotus pulmonarius genotípusok gyűjtése, jellemzése és
szelekciója termesztési célokra
|
|
Agrár- és Élelmiszertudományok Doktori Iskola
|
MATE
|
növénytermesztési és kertészeti tudományok
|
2025-12-15
|
|
|
Gere, Attila (#16263)
,
Geréné Radványi, Dalma (#16242)
|
Kultúra hatása az érzékszervi észlelésre és az ételekkel kapcsolatos érzelmi válaszokra
|
|
Agrár- és Élelmiszertudományok Doktori Iskola
|
MATE
|
élelmiszertudományok
|
2025-12-15
|
|
|
Gere, Attila (#16263)
,
Badakné Kerti, Katalin (#7015)
|
Tea-alapú italok fermentációs technológiájának vizsgálata és fejlesztése
|
|
Agrár- és Élelmiszertudományok Doktori Iskola
|
MATE
|
élelmiszertudományok
|
2025-12-15
|
|
|
Gosztola, Beáta (#24822)
|
Zsálya fajok (Salvia spp.) fitokémiai jellemzése, a produkciót
befolyásoló tényezők feltárása
|
|
Agrár- és Élelmiszertudományok Doktori Iskola
|
MATE
|
növénytermesztési és kertészeti tudományok
|
2025-12-15
|
|
|
Hágen, István Zsombor (#30300)
|
Bankok hatékonyságának mérése és versenyképessége
|
|
Gazdaság- és Regionális Tudományok Doktori Iskola
|
MATE
|
gazdálkodás- és szervezéstudományok
|
2025-12-15
|
|
|
Hidas, Karina Ilona (#27955)
,
Taczmanné Brückner, Andrea (#38500)
|
Füstölt probiotikus félkemény sajt biztonságának és funkcionális minőségének vizsgálata
|
|
Agrár- és Élelmiszertudományok Doktori Iskola
|
MATE
|
élelmiszertudományok
|
2025-12-15
|
|
|
Horváthné Kovács, Bernadett (#11686)
|
Farm-to-Table Tourism as a Driver of Regional Economic Development
|
|
Gazdaság- és Regionális Tudományok Doktori Iskola
|
MATE
|
regionális tudományok
|
2025-12-15
|
|
|
Horváthné Petróczy, Marietta (#9853)
,
Tóth, Annamária (#32450)
|
A gyümölcsfélék antraknózisát előidéző Colletotrichum fajok: a
patogenezist befolyásoló tényezők és az integrált növényvédelmi
technológia fejlesztése
|
|
Agrár- és Élelmiszertudományok Doktori Iskola
|
MATE
|
növénytermesztési és kertészeti tudományok
|
2025-12-15
|
|
|
Höhn, Mária (#3770)
,
Ladányi, Márta (#3745)
|
Kelet-Közép-Európa természetes erdeifenyő populációinak
morfoanatómiai és molekuláris vizsgálata szélsőséges környezeti
feltételek között, a populációk adaptációs potenciáljának feltárása
céljából.
|
|
Agrár- és Élelmiszertudományok Doktori Iskola
|
MATE
|
növénytermesztési és kertészeti tudományok
|
2025-12-15
|
|
|
Káposztás, Zsolt (#33702)
,
Bujna, Erika (#12305)
|
Integrált mikrobiom- és táplálási prehabilitációs modell kidolgozása nagy onkológiai műtétek perioperatív támogatására
|
|
Agrár- és Élelmiszertudományok Doktori Iskola
|
MATE
|
élelmiszertudományok
|
2025-12-15
|
|
|
Kappel, Noémi (#7022)
,
Mozafarian Meimandi, Maryam (#29429)
|
Integrált megközelítések a paradicsom klímaváltozás okozta
stresszekkel szembeni ellenálló képességének fokozására
|
|
Agrár- és Élelmiszertudományok Doktori Iskola
|
MATE
|
növénytermesztési és kertészeti tudományok
|
2025-12-15
|
|
|
Keresztesi, Ágnes Zsuzsa (#25720)
,
Zalán, Zsolt (#12399)
|
A gabonák mikrobiomjának klímafüggő átalakulása és szerepe az aflatoxinok kialakulásában
|
|
Agrár- és Élelmiszertudományok Doktori Iskola
|
MATE
|
élelmiszertudományok
|
2025-12-15
|
|
|
Kocsis, Tamás József (#38378)
,
Vitális, Flóra (#35555)
|
Élelmiszerhamisítás detektálása MALDI-TOF tömegspektrometria és NIR spektroszkópia összehasonlításával
|
|
Agrár- és Élelmiszertudományok Doktori Iskola
|
MATE
|
élelmiszertudományok
|
2025-12-15
|
|
|
Kovács, Gyöngyi (#24793)
,
Bozsik, Norbert (#28435)
|
Élelmiszerhulladék csökkentési stratégiák vizsgálata a turisztikai szektorban
|
|
Gazdaság- és Regionális Tudományok Doktori Iskola
|
MATE
|
gazdálkodás- és szervezéstudományok
|
2025-12-15
|
|
|
Kovács, Tibor (#50435)
|
A zsugorodás paradoxona”: demográfiai hanyatlás, reziliencia és talentumföldrajzi dinamika periférikus vidéki térségek kisvárosaiban – képességszemléletű elemzés hazai és európai példák alapján
|
|
Gazdaság- és Regionális Tudományok Doktori Iskola
|
MATE
|
regionális tudományok
|
2025-12-15
|
|
|
Kurják, Zoltán (#35717)
,
Varga, Erika (#18562)
|
Elektrokémiai cellák hatékonyságának növelése numerikus szimulációval a fenntartható energia rendszerekhez
|
|
Műszaki Tudományok Doktori Iskola
|
MATE
|
agrárműszaki tudományok
|
2025-12-15
|
|
|
Lakatos, Tamás (#43235)
|
A gyümölcsterhelés hatása különböző növekedést mérséklő
alanyon álló cseresznyefák vízforgalmára
|
|
Agrár- és Élelmiszertudományok Doktori Iskola
|
MATE
|
növénytermesztési és kertészeti tudományok
|
2025-12-15
|
|
|
Markó, Viktor (#4509)
|
Hogyan reagálnak a fülbemászók (Forficula spp.), a fák kártevőinek kulcsragadozói, az urbanizációra?
|
|
Agrár- és Élelmiszertudományok Doktori Iskola
|
MATE
|
növénytermesztési és kertészeti tudományok
|
2026-01-15
|
|
|
Markó, Viktor (#4509)
|
Hogyan reagálnak a fülbemászók (Forficula spp.), a fák kártevőinek kulcsragadozói, az urbanizációra?
|
|
Kertészettudományi Doktori Iskola
|
MATE
|
növénytermesztési és kertészeti tudományok
|
2026-01-15
|
|
|
Markó, Viktor (#4509)
|
Hogyan reagálnak a fülbemászók (Forficula spp.), a fák kártevőinek kulcsragadozói, az urbanizációra?
|
|
Agrár- és Élelmiszertudományok Doktori Iskola
|
MATE
|
növénytermesztési és kertészeti tudományok
|
2026-01-15
|
|
|
Naárné Tóth, Zsuzsanna (#15031)
|
A termőföld közgazdasági értékének és piaci árának vizsgálata
|
|
Gazdaság- és Regionális Tudományok Doktori Iskola
|
MATE
|
gazdálkodás- és szervezéstudományok
|
2025-12-04
|
|
|
Nath, Arijit (#34798)
,
Kiskó, Gabriella (#7683)
|
Fermentált hüvelyeseken alapuló italok biológiai és táplálkozási vonatkozásai
|
|
Agrár- és Élelmiszertudományok Doktori Iskola
|
MATE
|
élelmiszertudományok
|
2025-12-15
|
|
|
Nguyen Le Phuong, Lien (#16223)
,
Baranyai, László (#8821)
|
Ehető bevonatok dúsítása hatóanyagokkal
|
|
Agrár- és Élelmiszertudományok Doktori Iskola
|
MATE
|
élelmiszertudományok
|
2025-12-15
|
|
|
Nguyen Le Phuong, Lien (#16223)
,
Baranyai, László (#8821)
|
Gépi tanulás alkalmazása a gyümölcs- és zöldségalapú termékfejlesztésben
|
|
Agrár- és Élelmiszertudományok Doktori Iskola
|
MATE
|
élelmiszertudományok
|
2025-12-15
|
|
|
Papp, Dávid (#15550)
|
Új varasodás elleni rezisztencia R-gének azonosítása és genetikai
jellemzése hagyományos magyar almafajtákban tartós nemesítés
céljából
|
|
Agrár- és Élelmiszertudományok Doktori Iskola
|
MATE
|
növénytermesztési és kertészeti tudományok
|
2025-12-15
|
|
|
Pomázi, Andrea (#10622)
,
Nyitrainé Sárdy, Diána (#11786)
|
A HAGYOMÁNYOS ÉS BIOGAZDÁLKODÁSBAN ELŐÁLLÍOTT SZŐLŐ ÉS BOR ÖSSZHASONLÍTÓ VIZSGÁLATA
|
|
Agrár- és Élelmiszertudományok Doktori Iskola
|
MATE
|
növénytermesztési és kertészeti tudományok
|
2025-12-15
|
|
|
Pomázi, Andrea (#10622)
,
Nyitrainé Sárdy, Diána (#11786)
|
A HAGYOMÁNYOS ÉS BIOGAZDÁLKODÁSBAN ELŐÁLLÍOTT SZŐLŐ ÉS BOR ÖSSZHASONLÍTÓ VIZSGÁLATA
|
|
Agrár- és Élelmiszertudományok Doktori Iskola
|
MATE
|
növénytermesztési és kertészeti tudományok
|
2025-12-12
|
|
|
Pomázi, Andrea (#10622)
,
Nyitrainé Sárdy, Diána (#11786)
|
A HAGYOMÁNYOS ÉS BIOGAZDÁLKODÁSBAN ELŐÁLLÍOTT SZŐLŐ ÉS BOR ÖSSZHASONLÍTÓ VIZSGÁLATA
|
|
Kertészettudományi Doktori Iskola
|
MATE
|
növénytermesztési és kertészeti tudományok
|
2025-12-12
|
|
|
Pomázi, Andrea (#10622)
|
Különböző élőhelyekről izolált élesztőgombák biotechnológiai alkalmazhatóságának tanulmányozása
|
|
Agrár- és Élelmiszertudományok Doktori Iskola
|
MATE
|
élelmiszertudományok
|
2025-12-15
|
|
|
Prihoda, Emese (#20649)
|
The Determinants of Rural Household Poverty in Ethiopia: A Multidimensional and Consumption-Expenditure Analysis
|
|
Gazdaság- és Regionális Tudományok Doktori Iskola
|
MATE
|
gazdálkodás- és szervezéstudományok
|
2025-12-15
|
|
|
Rudnák, Ildikó (#12238)
|
Kulturális jellemzők, a digitalizáció és a fogyasztói szokások kapcsolata
|
|
Gazdaság- és Regionális Tudományok Doktori Iskola
|
MATE
|
gazdálkodás- és szervezéstudományok
|
2025-12-15
|
|
|
Sági, Judit (#16690)
|
Conventional versus Islamic banking: measuring their effects on the economy
|
|
Gazdaság- és Regionális Tudományok Doktori Iskola
|
MATE
|
gazdálkodás- és szervezéstudományok
|
2025-12-04
|
|
|
Sági, Judit (#16690)
|
ESG investments; green, social and sustainable bonds and their perception by market investors
|
|
Gazdaság- és Regionális Tudományok Doktori Iskola
|
MATE
|
gazdálkodás- és szervezéstudományok
|
2025-12-04
|
|
|
Simonné Sarkadi, Livia (#3298)
|
Koszovói hagyományos ételek jellemzése aminosav-, biogén amino- és zsírsav-összetétel alapján
|
|
Agrár- és Élelmiszertudományok Doktori Iskola
|
MATE
|
élelmiszertudományok
|
2025-12-15
|