Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Útmutató oktatók részére

Útmutató oktatóknak az ODT adatbázis használatához

I. bejelentkezés

Elvileg mindenki kap emailben egy felhasználónevet és jelszót a doktori.hu-tól. Ezekkel az adatokkal lehet első alkalommal belépni a rendszerbe (a belépési linket is tartalmazza az email). Belépés után a jelszót meg kell változtatni, a felhasználónevet meg lehet (érdemes egy könnyen megjegyezhető felhasználónévre változtatni a kapott nevet).

/ Elfelejtett belépési adatok esetén üzenetet lehet küldeni a doktori iskola adminisztrátorának (www.doktori.hu/doktori iskolák/saját doktori iskola/doktori iskola adminisztrációjának koordinátora/üzenetküldés) /

Ezután a bal oldali személy menüben kell sorban kitölteni az adatokat. (A IV. pontban felsorolt ellenőrzést többször is elvégezhetjük az adatok kitöltése során, így közben is látjuk, hogy minden szükséges adatot beírtunk-e)

II. személyi adatok kitöltése:

- személyes adatok

- elérhetőség (a telefonszámot is meg kell adni)

- profilkép feltöltése

- itt lehet beállítani a felhasználónevet illetve jelszót módosítani

III. tudományos adatok kitöltése:

- fokozat,cím

- jelenlegi munkahelyek

- témavezetés - itt lehet megadni a témavezetéssel kapcsolatos számszerű adatokat (hány témavezetett hallgatója volt, hányan szereztek ebből abszolutóriumot, hányan fokozatot)

   azok, akik több doktori iskolához tartoznak, itt adhatják meg, hogy melyik doktori iskolához hány százalékban számítsuk be őket

- témavezetés/hallgatók : itt lehet megnézni azoknak a hallgatóknak a nevét, akiknek témavezetője volt, a hallgatók adatait csak a doktori iskola ODT adminisztrátora tudja módosítani

- kutatás - a kutatási terület rövid leírása magyarul, angolul, tudományág kiválasztása

- közlemények - 10 publikáció, 5 az utóbbi 5 évből legyen

  Mivel itt a reprezentatív közleményeinket adjuk meg, csak a saját írásaink megfelelők, az általunk szerkesztett kötetek, általunk fordított cikkek nem (kivétel: fordítás klasszikus     nyelvből).

- közlemények importálása - az MTMT2-ben összeállított válogatott lista importálása. Útmutató a lista összeállításához.
 Figyelem! Az MTMT2-ben összeállított/módosított válogatott közlemények listája a doktori.hu-n jelenleg kis késéssel jelenik meg (kb. 20 perc).
Célszerű pontosan 10 közleményt betenni az MTMT-ben a válogatott listába, mert az importálás így a legegyszerűbb.

Útmutató a közlemények importálásához.


-
tudománymetriai adatok -

IV. Ellenőrzés

Ebben a menüben ellenőrizhetjük, hogy minden adatunk rendben van-e. Lehetőségünk van törzstagi, témavezetői és oktatói ellenőrzésre. "Az ellenőrzés eredménye" szöveg alatt sorolja fel a program azokat a hiányosságokat, amiket mindenképpen javítanunk kell. Ha minden rendben van, akkor az "Adatai teljesek a törzstagi/témavezetői/oktatói megfeleltetéshez" üzenetet kapjuk.

 

V. ellenőrzés/nyilatkozat

Itt kell nyilatkozni az adatok hitelességéről a "A nyilatkozatot elfogadom" kiválasztásával.

 

 

 2023. X. 03.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2023. december 5-én, kedden 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
nyomtatás utolsó módosítás: 2019. III. 17. 11:29:08
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )