Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Útmutató a közlemények importálásához

Útmutató oktatóknak a közlemények importálásához

1. Bal oldali Személy menü / tudományos adatok / közlemények importálása:

Az MTMT2-ben összeállított válogatott lista importálása. Útmutató a lista összeállításához.

Célszerű pontosan 10 közleményt betenni az MTMT2-ben a válogatott listába, mert az importálás így a legegyszerűbb.

 

2. Első alkalommal érdemes ellenőrizni, hogy a mycite adatok menüben bent van-e az MTMT azonosító.

    Gyakori hiba, hogy az MTMT azonosító hiányzik vagy helyette a köztestületi azonosító szerepel.

    MTMT azonosító formátuma: 10001198

    köztestületi azonosító formátuma: 01279

 

 

3. Közlemények importálása

 

 

 

I.   Rákattintani a "lista megnyitása importáláshoz" feliratra

A listában pirossal jelennek meg az importálás szempontjából hibás publikációk.

Leggyakoribb hibák:

  1. nem megfelelő az átemelt publikáció besorolása, nem tudományos, hanem ismeretterjesztő vagy oktatási

  2. hiányos a publikáció, hiányzik a besorolás vagy nem állapítható meg a terjedelem. A jelölt hiányosságokat az adattárban tudjuk kijavítani.

  3. a konferenciaközlemények, a több mint 15 szerzős közlemények is pirossal jelennek meg ebben a listában. A korlátozás csak a törzstagokra, doktori tanács tagokra és habilitációs bizottsági tagokra  vonatkozik. Aki csak oktató/témavezető/témakiíró,  az importálás előtt kattintson rá a "módosító gomb témavezetői lista esetén" feliratra, így a program engedni fogja ezeknek a közleményeknek is az importálását.

  4. nem tudja beazonosítani a szerzőt a program. Ez akkor fordul elő, ha eltér az ODT-ben nyilvántartott neve a publikációkban használt nevétől . A "Mycite adatok" menüben  meg lehet adni az eltérő neveket:. pl. leánykori név, korábban használt nevek...stb . Pontosvesszővel elválasztva kell felsorolni a különböző névváltozatokat.

II.  Az importálás az oldal alján lévő a "közlemények importálásának indítása" feliratra kattintással történik. A hibás közleményeket nem importálja a program!

   Az importálás után a képernyő tetején megjelenik az üzenet, hogy hány publikációt sikerült átemelni. Az átemelt publikációkat a közlemények menüben látjuk.

 

III. Az importálás után van arra lehetőség, hogy az átemelt közlemények közül kiválasszuk, mely közlemények jelenjenek meg az adatlapunkon. Ez különösen akkor fontos lépés, ha 10-nél több közleményt importáltunk. A közlemények menüben a jelölőnégyzetek segítségével lehet válogatni az átemelt publikációk közül, majd a "kijelölések mentése és frissítés" feliratra kattintva véglegesíteni az adatlapon megjelenő listát.

 

 4. tudománymetriai adatok - ezeket is emeljük át a publikációs adattárból

1. "Tudománymetriai adatok publikációs adattárból történő átemelésének előkészítése" kiválasztása.

2. "importálás" kiválasztása

 

Ha a "tudományos közlemény- és idézőlista címe (URL)" mezőt üresen hagyjuk, akkor a program automatikusan beírja az MTMT2 adattárban található tudományos közlemények és idézőik listájának elérhetőségét

 

 


 
nyomtatás utolsó módosítás: 2019. III. 27. 20:27:27
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )