Témavezetés adatlap
Rédey Ágnes
hallgató
témavezetés címe
Mezőgazdasági hulladékok és melléktermékek felhasználása az élelmiszer-előállításban
intézmény
doktori iskola
témavezető
társtémavezető
témavezetés módja
társ
fokozat típusa
PhD
témavezetés leírása
Az élelmiszerpazarlás napjainkban egyre nagyobb probléma. Az élelmiszeriparban és a mezőgazdaságban is számos melléktermék keletkezik, ami értékes komponenseket tartalmaz. A zöldség- és gyümölcsfeldolgozás során keletkező hulladékból hagyományos és modern extrakciós technikákkal kivonhatók az értékes komponensek. A PhD téma célja vizsgálni, hogy az ilyen módon kivont értékes összetevők hogyan használhatók fel az élelmiszeriparban. Ezen kívül tanulmányozni, hogy az extraktum hogyan befolyásolja az élelmiszeripari termék fizikai tulajdonságait. Az extraktumok felhasználásával hozzáadott értékkel rendelkező sütőipari, tejipari és konzervipari készítmények előállítása válik lehetségessé.
képzés kezdete
2024-02-01
abszolutórium megszerzésének várható ideje
2028-01-01
státusz
folyamatban lévő
témakiírás

