Témavezetés adatlap
Anton Pál
hallgató
témavezetés címe
Az antibiotikum-mentes sertéshús fogyasztói megítélése és vásárlási hajlandósága
intézmény
doktori iskola
témavezető
témavezetés módja
egyéni
fokozat típusa
PhD
témavezetés leírása
A hazai és a nemzetközi élelmiszer piacokon nem eléggé ismert az, hogy az antibiotikumok nélkül nevelt sertéshús iránt milyen fogyasztók érdeklődnek, ezeknek a fogyasztóknak milyen igényei vannak, hogyan viselkednek és milyen tényezők befolyásolják ezen fogyasztók élelmiszer-választását. Hazánkban a fogyasztók antibiotikumokkal kapcsolatos megítélésének megértése azért is nagyon fontos, mivel a termelőknek, feldolgozóknak és kereskedőknek is tisztában kell lennie azzal, hogy mi ösztönzi ezeket a vásárlókat az antibiotikumok nélkül nevelt sertéstermékek vásárlásakor. Mélyinterjúkkal és fogyasztói kérdőíves vizsgálattal fogjuk elemezni azokat a magyar személyeket, akik keresik és hajlandók felárat fizetni az antibiotikum-mentesen előállított sertéshúsért és az ebből készült termékekért. Az elemzés során többváltozós ökonometriai módszereket fogunk alkalmazni azért, hogy ezeket a fogyasztókat jellemezni tudjuk vásárlási preferenciák, szociodemográfiai és fizetési hajlandóság szempontjából is.
képzés kezdete
2022-01-01
abszolutórium megszerzésének várható ideje
2026-08-01
státusz
folyamatban lévő
témakiírás

