Témavezetés adatlap
Nagy Dávid
hallgató
témavezetés címe
Ultrahangos kezelés hatása tojástermékek fizikai és biológiai tulajdonságaira
intézmény
doktori iskola
témavezető
társtémavezető
témavezetés módja
társ
fokozat típusa
PhD
témavezetés leírása
Az ultrahanggal történő kezelés innovatív technika, melynek egyre több alkalmazási területe van. Az élelmiszeripar is egyre szélesebb körben használja ezt a technológiát. Az aktív ultrahang olyan élelmiszeripari alkalmazásokban használható, mint például a csírátlanítás, tisztítás, húsok pácolása, emulzióképzés és habtörés. A PhD dolgozat célja, hogy az ultrahangos kezelés alkalmazhatóságát vizsgálja tojáslevek esetében. Célkitűzése elemezni a különböző kezelési beállítások alkalmasságát a különböző, mesterségesen E. colival befertőzött tojáslevek mikróbaszámának csökkentésre. További célja a doktori munkának, hogy vizsgálja, hogy a tojásfejérje lé esetében a különböző kezelések milyen hatással vannak a habképző tulajdonságra illetve a habtartósságra.
képzés kezdete
2024-09-01
abszolutórium megszerzésének ideje
2025-01-01
státusz
fokozatot szerzett
témakiírás
doktori védés
doktori védés időpontja
2025-02-18 10:00
fokozat odaítélésének dátuma
2025-03-06

