Témavezetés adatlap
Györey Annamária
hallgató
témavezetés címe
Érzékszervi aromakerék fejlesztési lehetőségei margarin termékekre
intézmény
doktori iskola
témavezető
témavezetés módja
egyéni
fokozat típusa
PhD
témavezetés leírása
Hazai érzékszervi minősítés gyakorlatában az elmúlt évtizedeken a pontozásos bírálati rendszerek voltak a meghatározók. Ezzel szemben a termékfejlesztés orientált nemzetközi gyakorlatban a leíró érzékszervi módszerek, különösen a profilanalitikus módszerek, legújabban pedig a termékspecifikus aromakerék rendszerek terjedtek el. A doktori munka során a jelölt érzékszervi leíró kifejezések szótárát állítja össze, mely az alapot szolgáltatja a margarin aromakerék-, és termékfejlesztéshez. A téma gyakorlati jelentőségét adja, hogy aromakerék rendszereket eddig csak néhány termékre vonatkozóan – kávé, bor, sör, tequila, wishky, juharszirup – állították elő, de margarin aromakerék eddig még nem készült el. Az elkészült aromakerék hatékonyságát megismételt érzékszervi vizsgálatokkal támasztja alá. Az aromakerékre épülő profilanalitikus érzékszervi vizsgálatok ismételhetőségét érzékszervi panel megbízhatóságát vizsgáló szoftverekkel is teszteli (PanelCheck, GCAP, CRRN)
képzés kezdete
2011-01-01
abszolutórium megszerzésének ideje
2014-01-01
státusz
abszolutóriumot szerzett
témakiírás

