Témavezetés adatlap
Perjéssy Judit
hallgató
témavezetés címe
Lactobacillus törzsek szelekciója probiotikus, növényi alapú termék fejlesztéséhez
intézmény
doktori iskola
témavezető
témavezetés módja
egyéni
fokozat típusa
PhD
témavezetés leírása
A kutatási tevékenység során törzsgyűjteményekből, forgalmazóktól származó, fermentált termékekből izolált probiotikus és nem-probiotikus Lactobacillus törzsek vizsgálata és szelekciója a cél olyan újszerű, növényi (főként zöldség és gyümölcs) alapú, tejsavasan fermentált élelmiszer előállításához, amely esetleges jótékony egészségi hatásai által egy magas hozzáadott értékű termék kialakítását teszi lehetővé. Ehhez a kutatás során alkalmazni kell mind a klasszikus mikrobiológia eszközeit, mind molekuláris biológiai, analitikai vizsgálatokat, amelyekkel széles körűen, minden szempontból szükséges megvizsgálni az egyes Lactobacillus törzsek tulajdonságait, viselkedését, alkalmazhatóságát a fermentációban, a termék kialakításában, valamint szükséges a nyersanyagban történő változások nyomonkövetése a megfelelő nyersanyag kiválasztása és a termék kialkítása céljából.
képzés kezdete
2016-01-01
abszolutórium megszerzésének ideje
2019-01-01
státusz
fokozatot szerzett
témakiírás
doktori védés
értekezés címe
doktori védés időpontja
2023-11-20 10:00
fokozat odaítélésének dátuma
2023-12-07

