Országos Doktori Tanács

Témakiírások

Módszerek kertészeti termények színmérését befolyásoló zavaró hatások csökkentésére

alapadatok
témakiírás címe
Módszerek kertészeti termények színmérését befolyásoló zavaró hatások csökkentésére
témakiíró
társtémakiíró
tudományág
témakiírás leírása
Cél:
A kutatás célja kertészeti termények színmérését és színérzékelését befolyásoló zavaró hatások kísérleti és elméleti elemzése alapján összefüggések megállapítása, és módszerek kidolgozása a zavaró hatások csökkentésére.

Várható eredmények:
Összefüggések meghatározása a mért felületi színjellemzők hibája és a különböző zavaró hatások között, mint tükröződés, felületi és mélységi szóródás (diffúz reflexió), az átlátszóságból adódó fényelnyelés, a termények görbülete, a színhordó felület anyagszerkezete és a színérzékelő látókörében lévő inhomogenitás.
felvehető hallgatók száma
1 fő
helyszín
BCE, Villányi út 29-43., Élelmiszertudományi Doktori Iskola
jelentkezési határidő
2011-05-31