Országos Doktori Tanács

Témakiírások

Élelmiszerhulladék csökkentési stratégiák vizsgálata a turisztikai szektorban

alapadatok
témakiírás címe
Élelmiszerhulladék csökkentési stratégiák vizsgálata a turisztikai szektorban
témakiíró
társtémakiíró
témakiírás leírása
1. A turisztikai szektorban keletkező élelmiszerhulladék mennyiségének felmérése.
2. A hulladék keletkezésének fő okainak azonosítása.
3. A vendéglátó egységek működési gyakorlatainak elemzése.
4. A fogyasztói viselkedés és étkezési minták vizsgálata.
5. A hulladék környezeti hatásainak alapvető számszerűsítése.
6. A gazdasági hatások felmérése (költségek, megtakarítási potenciál).
7. A dolgozók és vezetők attitűdjének és tudásszintjének vizsgálata.
8. Hulladékcsökkentő módszerek és jó gyakorlatok feltérképezése.
9. Lehetséges beavatkozási stratégiák összeállítása.
10. Gyakorlati javaslatok kidolgozása a fenntartható élelmiszerhulladék-kezelés javítására.
felvehető hallgatók száma
1 fő
helyszín
Vidékfejlesztés és Fenntartható Gazdasági Intézet
jelentkezési határidő
2025-12-15