Témakiírások
Élelmiszerhamisítás detektálása MALDI-TOF tömegspektrometria és NIR spektroszkópia összehasonlításával
témakiírás címe
Élelmiszerhamisítás detektálása MALDI-TOF tömegspektrometria és NIR spektroszkópia összehasonlításával
intézmény
doktori iskola
témakiíró
társtémakiíró
tudományág
témakiírás leírása
A kutatás fő célja MALDI-TOF MS alapú analitikai módszerek fejlesztése és alkalmazása különböző módon hamisított élelmiszerek karakterizálására, a hamisítás típusának és mértékének meghatározására. A módszerrel létrehozott fehérje- és peptidprofilok segítségével az eredetazonosítás, összetételváltozás és idegen komponensek jelenlétének kimutatása valósul meg. A kutatás során a MALDI-TOF eredményeit az eredetvizsgálatban elterjedten és hatékonyan alkalmazott közeli infravörös (NIR) spektroszkópiával is összevetjük, különös tekintettel a gyakorlati alkalmazhatóságra, érzékenységre és gyorsaságra.
felvehető hallgatók száma
1 fő
jelentkezési határidő
2025-12-15

