Témakiírások
Ultrahangos kezelés hatása tojástermékek fizikai és biológiai tulajdonságaira
témakiírás címe
Ultrahangos kezelés hatása tojástermékek fizikai és biológiai tulajdonságaira
intézmény
doktori iskola
témakiíró
társtémakiíró
tudományág
témakiírás leírása
Az ultrahanggal történő kezelés innovatív technika, melynek egyre több alkalmazási területe van. Az élelmiszeripar is egyre szélesebb körben használja ezt a technológiát. Az aktív ultrahang olyan élelmiszeripari alkalmazásokban használható, mint például a csírátlanítás, tisztítás, húsok pácolása, emulzióképzés és habtörés. A PhD dolgozat célja, hogy az ultrahangos kezelés alkalmazhatóságát vizsgálja tojáslevek esetében. Célkitűzése elemezni a különböző kezelési beállítások alkalmasságát a különböző, mesterségesen E. colival befertőzött tojáslevek mikróbaszámának csökkentésre. További célja a doktori munkának, hogy vizsgálja, hogy a tojásfejérje lé esetében a különböző kezelések milyen hatással vannak a habképző tulajdonságra illetve a habtartósságra.
felvehető hallgatók száma
1 fő
helyszín
MATE
jelentkezési határidő
2024-05-31

