Országos Doktori Tanács

Témakiírások

Az antibiotikum-mentes sertéshús fogyasztói megítélése és vásárlási hajlandósága

alapadatok
témakiírás címe
Az antibiotikum-mentes sertéshús fogyasztói megítélése és vásárlási hajlandósága
intézmény
témakiíró
témakiírás leírása
A hazai és a nemzetközi élelmiszer piacokon nem eléggé ismert az, hogy az antibiotikumok nélkül nevelt sertéshús iránt milyen fogyasztók érdeklődnek, ezeknek a fogyasztóknak milyen igényei vannak, hogyan viselkednek és milyen tényezők befolyásolják ezen fogyasztók élelmiszer-választását. Hazánkban a fogyasztók antibiotikumokkal kapcsolatos megítélésének megértése azért is nagyon fontos, mivel a termelőknek, feldolgozóknak és kereskedőknek is tisztában kell lennie azzal, hogy mi ösztönzi ezeket a vásárlókat az antibiotikumok nélkül nevelt sertéstermékek vásárlásakor. Mélyinterjúkkal és fogyasztói kérdőíves vizsgálattal fogjuk elemezni azokat a magyar személyeket, akik keresik és hajlandók felárat fizetni az antibiotikum-mentesen előállított sertéshúsért és az ebből készült termékekért. Az elemzés során többváltozós ökonometriai módszereket fogunk alkalmazni azért, hogy ezeket a fogyasztókat jellemezni tudjuk vásárlási preferenciák, szociodemográfiai és fizetési hajlandóság szempontjából is.
felvehető hallgatók száma
1 fő
helyszín
Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar
jelentkezési határidő
2022-05-15
elvárások
előírt nyelvtudás
magyar
ajánlott nyelvtudás
angol