Országos Doktori Tanács

Témakiírások

Roncsolásmentes módszeren alapuló minőségellenőrzési rendszerek fejlesztése

alapadatok
témakiírás címe
Roncsolásmentes módszeren alapuló minőségellenőrzési rendszerek fejlesztése
témakiíró
társtémakiíró
tudományág
témakiírás leírása
Az élelmiszeriparban előállított termékek minősége, az élelmiszer biztonsága napjainkban egyre fontosabb tényező. Az informatika fejlődésével, a feladatok automatizálásával a minőségellenőrzés területén is alkalmazhatóak olyan berendezések, amelyek segítik a minőségellenőrzést, gyorsabbá és hatékonyabbá teszik a gyártásközi, illetve a késztermék minőségének vizsgálatát. Ezek a speciális feladatra fejlesztett műszerek objektív adatot szolgáltatnak a gyártott termék minőségéről, illetve az adatok archiválását is megkönnyítik. A kutatás célja olyan műszer fejlesztése, amely látórendszer segítségével különböző zöldségkeverékek tömegszázalékos összetételéről ad információt. További cél a műszer fejlesztésén túl, a műszer megépítése, termelésben történő tesztelése és a megfelelő mérési protokoll kidolgozása annak érdekében a minőségellenőrzési csoport munkáját segítse.
felvehető hallgatók száma
1 fő
helyszín
Élelmiszeripari Méréstechnika és Automatizálás Tanszék
jelentkezési határidő
2021-12-09