Országos Doktori Tanács

Témakiírások

A vadhúsból készült élelmiszerek előállításának jogi, piaci és gazdasági vonatkozásai

alapadatok
témakiírás címe
A vadhúsból készült élelmiszerek előállításának jogi, piaci és gazdasági vonatkozásai
témakiíró
társtémakiíró
témakiírás leírása
Az elmúlt évtizedben felgyorsult a vadhúsból készült élelmiszertermékek fejlesztése, amely egy új fogyasztói keresletet elégít ki. Ezt a folyamatot nagymértékben segítette a jogi és szabályozási környezet fejlődése, amely ösztönzően hatott a piac legitim szereplőinek hosszú távú beruházásaira. Táplálkozástudományi és gazdasági szempontból is kívánatos lenne a vadhús részarányának további növelése a hazai élelmiszerláncban.
A kutatás célja, hogy hozzájáruljon a piaci igényeknek megfelelő, biztonságos vadhúsból készült élelmiszerek gazdaságos módon történő előállításához. Ennek érdekében feltárjuk a társadalmi, gazdasági, technológiai és jogi környezet hatásait és összefüggéseit, továbbá a vadhús-előállító, -feldolgozó és -forgalmazó vállalatok, valamint a fogyasztók véleményét. Áttekintjük a vadhús forgalmazásának speciális élelmiszerhigiéniai kérdéseit, az ezzel összefüggő jogszabályi hátteret és jelölési rendszert, a magyar fogyasztók preferenciáit a nemzetközi szakirodalom tükrében, amely alapján gyakorlati javaslatok fogalmazására törekszünk a kedvezőbb jogi környezet kialakítására és szakmai együttműködési lehetőségekre.
felvehető hallgatók száma
1 fő
helyszín
Állatorvostudományi Egyetem
jelentkezési határidő
2020-05-31
elvárások
előírt nyelvtudás
Angol
további elvárások
Állatorvosi diploma, angol nyelvismeret