Témakiírások
Vegán borok készítése a Bianka szőlőfajtából, különös tekintettel az élettani hatású vegyületek képződésér
témakiírás címe
Vegán borok készítése a Bianka szőlőfajtából, különös tekintettel az élettani hatású vegyületek képződésér
intézmény
doktori iskola
témakiíró
tudományág
témakiírás leírása
A fenntartható fejlődés megőrzésének, illetve a környezetkímélő technológiák elterjédes következtében egyere fontosabb az új innovatív szőlőfajtákból készüt borok borászati technológiájának kidolgozása. Napjainkban a legújabb borok az úgy nevezett vegán borok. Ezen borok elterjedése a piacon egyre nagyobb jelentőséggel bír, ebből kifolyólag a legújabb innovációs termékek közé tartoznak.
Magyarországon ezek a vegán borok nem kaphatóak nagy mennyiségben, illetve a borászatok sem készítenek vegán borokat, ezért az erre vonatkozó kutatások száma, jelentősége elenyésző a hazai szakirodalomban.
Magyarországon ezek a vegán borok nem kaphatóak nagy mennyiségben, illetve a borászatok sem készítenek vegán borokat, ezért az erre vonatkozó kutatások száma, jelentősége elenyésző a hazai szakirodalomban.
helyszín
Borászati Tanszék
jelentkezési határidő
2020-01-15

