Témakiírások
Gyors módszerek validálása kórokozók élelmiszerekből történő kimutatására
témakiírás címe
Gyors módszerek validálása kórokozók élelmiszerekből történő kimutatására
intézmény
doktori iskola
témakiíró
tudományág
témakiírás leírása
Az élelmiszerbiztonság alapvető fontosságú a fogyasztók, az ipar, és a gazdaság számára egyaránt. Az élelmiszer-eredetű megbetegedések száma a jelentős erőfeszítések ellenére még ma is növekszik. A kórokozó baktériumok élelmiszerekből történő kimutatása az utóbbi évtizedek egyik legintenzívebben kutatott területei közé tartozik. A patogének kimutatása hagyományos mikrobiológiai módszerekkel nagy idő és anyagigényű, nem teszi lehetővé a hatékony szabályozást a termékgyártás során. A hagyományos módszerek kiváltása rövid időn belül eredményt szolgáltató, gyors beavatkozást lehetővé tevő módszerekkel csak validálást követően lehetséges
felvehető hallgatók száma
1 fő
jelentkezési határidő
2009-05-30

