Országos Doktori Tanács

Személyi adatlap

Máté, Mónika

személyes adatok
név
Máté Mónika

Az adatok frissességéről nyilatkozott: 2024-12-09

doktori iskolák
időszak
2016-01-07 –
 
időszak
2016-03-07 –
 
időszak
2025-09-01 –
elérhetőségek
fokozatok
tudományos fokozat
PhD
fokozat megszerzésének éve
2001
fokozat tudományága
fokozatot kiadó intézmény neve
Szent István Egyetem
munkahelyek
1997 –
kutatás
kutatási terület
Gyümölcs-zöldségfeldolgozás fejlesztése, technológiák tervezése, új technológiák bevezetése, termékfejlesztés. Biológiailag aktív összetevők vizsgálata, és azok feldolgozás alatti változásai.
jelenlegi kutatásainak tudományága
élelmiszertudományok
doktori képzés
közlemények
2019

Szekely Dora, Vidak Klaudia, Furulyas Diana, Ribarszki Akos, Steger-Mate Monika: Effect of Drying Methods on Physicochemical Parameters of Different Red Beetroots (Beta vulgaris L.) Species

PERIODICA POLYTECHNICA-CHEMICAL ENGINEERING 63: (3) pp. 485-490.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 1

nyelv: angol

2018

Divéky-Ertsey A., Stéger-Máté M., Ladányi M., Csambalik L.: Nutritional value and color changes of tomato accessions after thermal processing

CARPATHIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 10: (3) pp. 149-162.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: angol

2016

Székely D., Illés B., Stéger-Máté M., Monspart-Sényi J.: Effect of drying methods for inner parameters of red beetroot (Beta vulgaris L.)

ACTA UNIVERSITATIS SAPIENTIAE ALIMENTARIA 9: (1) pp. 60-68.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: angol

2016

L Szalóki-Dorkó, E Nagy, M Stéger-Máté: Effect of enzymes and clarifying agents on quality parameters of elderberry juice

ACTA BIOLOGICA SZEGEDIENSIS 60: (1) pp. 71-76.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: angol

2016

Szalóki-Dorkó L, Stéger-Máté M, Abrankó L: Effects of fruit juice concentrate production on individual anthocyanin species in elderberry

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 51: (3) pp. 641-648.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 9

nyelv: angol

2015

L Szalóki-Dorkó, G Csizmadia, L Abrankó, M Stéger-Máté: EXAMINATION OF ANTHOCYANIN CONTENT OF SOME ELDERBERRY CULTIVARS GROWN IN HUNGARY

ACTA HORTICULTURAE: TECHNICAL COMMUNICATIONS OF ISHS 1061: (1) pp. 79-86.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: angol