Országos Doktori Tanács

Személyi adatlap

Kasza, Gyula

személyes adatok
név
Kasza Gyula

Az adatok frissességéről nyilatkozott: 2025-02-26

doktori iskolák
időszak
2016-01-07 –
 
időszak
2018-04-18 –
 
időszak
2020-10-14 –
 
intézmény neve
időszak
2021-05-26 –
elérhetőségek
honlap
fokozatok
tudományos fokozat
PhD
fokozat megszerzésének éve
2010
fokozatot kiadó intézmény neve
Budapesti Corvinus Egyetem
címek
tudományos cím
Habilitáció
cím megszerzésének éve
2018
cím tudományága
címet kiadó intézmény neve
Állatorvostudományi Egyetem
munkahelyek
2017 –
2015 –

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

programvezető

2005 –
kutatás
kutatási terület
Élelmiszerbiztonság (kockázatkezelés, kockázatészlelés); Élelmiszermarketing; Fogyasztói kutatások
jelenlegi kutatásainak tudományága
gazdálkodás- és szervezéstudományok, élelmiszertudományok
doktori képzés
közlemények
2022

Szakos Dávid, Ózsvári László, Kasza Gyula: Health-related nutritional preferences of older adults: A segmentation study for functional food development

JOURNAL OF FUNCTIONAL FOODS 92: pp. 105065-10.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 3

nyelv: angol

2022

Kasza Gyula, Csenki Eszter, Szakos Dávid, Izsó Tekla: The evolution of food safety risk communication: Models and trends in the past and the future

FOOD CONTROL 138: p. 109025.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 9

nyelv: angol

2021

Szakos Dávid, Szabó-Bódi Barbara, Kasza Gyula: Consumer awareness campaign to reduce household food waste based on structural equation behavior modeling in Hungary

ENVIRONMENTAL SCIENCE AND POLLUTION RESEARCH 28: pp. 24580-24589.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 30

nyelv: angol

2020
2020

Kasza Gyula, Dorkó Annamária, Kunszabó Atilla, Szakos Dávid: Quantification of Household Food Waste in Hungary: A Replication Study Using the FUSIONS Methodology

SUSTAINABILITY 12: (8) p. 3069.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 37

nyelv: angol

2019

Kasza Gyula, Szabó-Bódi Barbara, Lakner Zoltán, Izsó Tekla: Balancing the desire to decrease food waste with requirements of food safety

TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY 84: pp. 74-76.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 46

nyelv: angol

2018

Szabó-Bódi Barbara, Kasza Gyula, Szakos Dávid: ASSESSMENT OF HOUSEHOLD FOOD WASTE IN HUNGARY

BRITISH FOOD JOURNAL 120: (3) pp. 625-638.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 73

nyelv: angol