Országos Doktori Tanács

Személyi adatlap

Gyimes, Ernő

személyes adatok
név
Gyimes Ernő

Az adatok frissességéről nyilatkozott: 2014-10-07

doktori iskolák
intézmény neve
időszak
2015-04-09 –
 
időszak
2016-01-07 –
 
intézmény neve
időszak
2024-09-13 –
elérhetőségek
e-mail-cím
fokozatok
tudományos fokozat
PhD
fokozat megszerzésének éve
2004
fokozat tudományága
fokozatot kiadó intézmény neve
Nyugat-Magyarországi Egyetem
címek
tudományos cím
Habilitáció
cím megszerzésének éve
2013
cím tudományága
címet kiadó intézmény neve
Debreceni Egyetem
munkahelyek
1985 –

Szegedi Tudományegyetem

egyetemi oktató

kutatás
kutatási terület
Élelmiszertechnológiák fejlesztése, hagyományos és funkcionális élelmiszerek fejlesztése. Gabonafélék és édesipari termékek feldolgozása és technológiái.
jelenlegi kutatásainak tudományága
agrárműszaki tudományok, élelmiszertudományok
doktori képzés
közlemények
2013

Bartók T, Tölgyesi L, Szécsi Á, Varga J, Bartók M, Mesterházy Á, Gyimes E, Véha A: (2013): Identification of unknown isomers of fumonisin B5 mycotoxin in a Fusarium verticillioides culture by reversed-phase high-performance liquid chromatography/electrospray ionization time-of-flight and ion trap mass spectrometry.

JOURNAL OF LIQUID CHROMATOGRAPHY & RELATED TECHNOLOGIES 36: pp. 200-205.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: angol

2013

Bartók T, Tölgyesi L, Szécsi Á, Mesterházy Á, Bartók M, Gyimes E, Véha A: Detection of unknown fumonisin P mycotoxins in a Fusarium verticillioides culture by electrospray ionization time-of-flight- and ion trap mass spectrometries following reversed-phase high-performance liquid chromatography separation.

JOURNAL OF CHROMATOGRAPHIC SCIENCE

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: angol

2013

István Csengeri, Dusica S Colovoc, András Rónyai, Rade D Jovanovic, Judit Péter-Szűcsné, Zsuzsanna J Sándor, Ernő Gyimes: Feeding of common carp on floating feeds for enrichment of fish flesh with essential fatty acids

FOOD AND FEED RESEARCH 40:(2)

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: angol

2012

Nora Pap - Sándor Beszédes - Eva Pongrácz - Liisa Myllykoski - Miklósné Gábor - Ernő Gyimes - Cecília Hodúr - Riitta L. Keisk: (2012): Microwave-Assisted Extraction of Anthocyanins from Black Currant Marc

FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY online 2012 szeptember

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: angol

2012

Gyimes Ernő - Csanádi József - Szabó P Balázs - Krisch Judit - Gábor Miklósné - Kovács Erzsébet - Horváthné Almássy Katalin - Baráné Herczegh Ottilia - Fenyvessy József - Kárnyáczki Zsuzsanna - Szűcs Tibor - Tóth Zsuzsanna - Véha Antal: Funkcionális élelmiszerek fejlesztése: háttér és eredmények.

ÉLELMISZER - TUDOMÁNY TECHNOLÓGIA 66:(2)

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: magyar

2012

Véha, A. - Szabó, P. B. - Gyimes, E.: Peritec technology to reduce fusarium toxin in the milling technology,

Analecta Technica Szegeiensia, ISSN 1788-6392

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: angol

2011

Gyimes, E. - Véha, A. - Szabó P., B.: Effect of Short Term Storage for the Wheat Quality Parameters.

Szerk in. Chibbar, R – Dexter, J. (2011): Wheat Science Dymamics: challanges and Opportunities. Agrobios International.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: angol

2011

Zsótér B, Gál J, Véha A, Gyimes E: Past and Future of a Regional Railway Network in Mezohegyes (Hungary) Area

TRANSPORT PROBLEMS / PROBLEMY TRANSPORTU : INTERNATIONAL SCIENTIFIC JOURNAL 6:(4) pp. 41-46. (2011)

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: angol

2010

E. Gyimes – B. P. Szabó – A. Véha: Development engineering of long-lasting pastries made with different types of honey,

Analecta Technica Szegediensia, ISSN 1788-6392

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: angol

2009

Gyimes, E: Wheat Kernel Size and Physical Features a Possible Consequence of Abiotic Stress

Cereal Research Communications, Volume 39, Suppl.2,

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: angol