Országos Doktori Tanács

Személyi adatlap

Sipos, László

személyes adatok
név
Sipos László
születési év
1978

Az adatok frissességéről nyilatkozott: 2025-10-10

doktori iskolák
időszak
2016-01-07 –
 
időszak
2016-01-07 –
 
időszak
2016-04-28 –
 
időszak
2025-09-01 –
 
időszak
2025-09-01 –
testületi tagságok
szavazati jogú belső tag

Doktori Iskola Tanácsa
Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
Agrár- és Élelmiszertudományok Doktori Iskola

fokozatok
tudományos fokozat
PhD
fokozat megszerzésének éve
2009
fokozatot kiadó intézmény neve
Budapesti Corvinus Egyetem
munkahelyek
2016 –
kutatás
kutatási terület
érzékszervi bírálók és bírálócsoportok teljesítményértékelése, elektronikus érzékszervek és érzékszervi észlelés, statisztikai módszerfejlesztés és validálás, minőségirányítás, fogyasztói magatartás
jelenlegi kutatásainak tudományága
élelmiszertudományok
közlemények
2024

Végh Rita, Csóka Mariann, Sörös Csilla, Sipos László: Underexplored food safety hazards of beekeeping products: key knowledge gaps and suggestions for future research

COMPREHENSIVE REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND FOOD SAFETY 23: (5) 37 p.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 1

nyelv: angol

2022

Nyitrai Ákos, Urbin Ágnes, Nagy Balázs Vince, Sipos László: Novel approach in sensory color masking: Effects of colored environments on chocolates with different cocoa content

FOOD QUALITY AND PREFERENCE 95: 11 p.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 5

nyelv: angol

2021

Bodor Zsanett, Benedek Csilla, Urbin Ágnes, Szabó Dániel, Sipos László: Colour of honey: can we trust the Pfund scale? – An alternative graphical tool covering the whole visible spectra

LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 149: 9 p.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 32

nyelv: angol

2021

Sipos László, Nyitrai Ákos, Szabó Dániel, Urbin Ágnes, Nagy Balázs Vince: Former and potential developments in sensory color masking – Review

TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY 111: pp. 1–11

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 12

nyelv: angol

2021

Sipos László, Nyitrai Ákos, Hitka Géza, Friedrich László Ferenc, Kókai Zoltán: Sensory Panel Performance Evaluation—Comprehensive Review of Practical Approaches

APPLIED SCIENCES-BASEL 11: (24) 23 p.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 60

nyelv: angol

2020

Gere Attila, Danner Lukas, Dürrschmid Klaus, Kókai Zoltán, Sipos László, Huzsvai László, Kovács Sándor: Structure of presented stimuli influences gazing behavior and choice

FOOD QUALITY AND PREFERENCE 83:

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 21

nyelv: angol

2017

Gere Attila, Székely Géza, Kovács Sándor, Kókai Zoltán, Sipos László: Readiness to adopt insects in Hungary

FOOD QUALITY AND PREFERENCE 59: (July) pp. 81–86

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 152

nyelv: angol

2016

Gere A, Danner L, Antoni N d, Kovács S, Dürrschmid K, Sipos L: Visual attention accompanying food decision process: an alternative approach to choose the best model

FOOD QUALITY AND PREFERENCE 51: pp. 1–7

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 34

nyelv: angol

2014

Bagdi A, Szabó F, Gere A, Kókai Z, Sipos L, Tömösközi S: Effect of aleurone-rich flour on composition, cooking, textural, and sensory properties of pasta

LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 59: (2, Part 1) pp. 996–1002

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 45

nyelv: angol

2012

Sipos L, Kovács Z, Sági-Kiss V, Csiki T, Kókai Z, Fekete A, Héberger K: Discrimination of mineral waters by electronic tongue, sensory evaluation and chemical analysis

FOOD CHEMISTRY 135: (4) pp. 2947–2953

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 59

nyelv: angol