Országos Doktori Tanács

Személyi adatlap

Sipos, Péter

személyes adatok
név
Sipos Péter

Az adatok frissességéről nyilatkozott: 2024-12-29

intézményi adatok
doktori adminisztráció koordinátora
doktori iskolák
intézmény neve
időszak
2015-04-09 –
 
intézmény neve
doktori iskola
időszak
2017-08-22 –
testületi tagságok
szavazati jogú belső tag

Agrártudományi Doktori Tanács
Debreceni Egyetem
Állattenyésztési Tudományok Doktori Iskola
Debreceni Egyetem
Kerpely Kálmán Doktori Iskola
Debreceni Egyetem
Élelmiszertudományok Doktori Iskola
Debreceni Egyetem

fokozatok
tudományos fokozat
PhD
fokozat megszerzésének éve
2006
fokozatot kiadó intézmény neve
Debreceni Egyetem
címek
tudományos cím
Habilitáció
cím megszerzésének éve
2011
cím tudományága
címet kiadó intézmény neve
Debreceni Egyetem
munkahelyek
2017 –

Debreceni Egyetem

egyetemi tanár

kutatás
kutatási terület
Szántóföldi növények minőségvizsgálata, a minőségére ható tényezők polifaktoriális vizsgálata. Szántóföldi és kertészeti termékek feldolgozása, minőségvizsgálata, Élelmiszerminőség és -biztonság.
jelenlegi kutatásainak tudományága
élelmiszertudományok, növénytermesztési és kertészeti tudományok
közlemények
2023

Szőke-Trenyik Eszter, Mihalkó József, Sipos Péter, Szabó Balázs P.: Development of High-Fibre, Ready-to-Bake Flour Mixtures from Purple Wheat

PROCESSES 11: (2) 389

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 4

nyelv: angol

2021
2021

Nagy Róbert, Máthé Endre, Csapó János, Sipos Péter: Modifying Effects of Physical Processes on Starch and Dietary Fiber Content of Foodstuffs

PROCESSES 9: (1) 17

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 28

nyelv: angol

2019

Csapó J., Prokisch J., Albert Cs., Sipos P.: Effect of UV light on food quality and safety

ACTA UNIVERSITATIS SAPIENTIAE ALIMENTARIA 12: (1) pp. 21-41.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 59

nyelv: angol

2015

Diósi G, Móré M, Sipos P: Role of the farinograph test in the wheat flour quality determination

ACTA UNIVERSITATIS SAPIENTIAE ALIMENTARIA 8: pp. 104-110.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 22

nyelv: angol

2007

Mezei Z, Sipos P, Győri Z: Variations in quality parameters of forage and medium quality winter wheat varieties in storage

AGRICULTURAE CONSPECTUS SCIENTIFICUS 72: (3) pp. 221-225.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 19

nyelv: angol

2005

P Pepó, P Sipos, Z Győri: Effects of fertilizer application on the baking quality of winter wheat varieties in a long term experiment under continental climatic conditions in Hungary

CEREAL RESEARCH COMMUNICATIONS 33: (4) pp. 825-832.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 27

nyelv: angol