Országos Doktori Tanács

Személyi adatlap

Szente, Viktória

személyes adatok
név
Szente Viktória

Az adatok frissességéről nyilatkozott: 2025-11-10

doktori iskolák
időszak
2023-09-21 –
 
intézmény neve
időszak
2024-05-17 –
testületi tagságok
szavazati jogú belső tag
szavazati jogú belső tag

Doktori Iskola Tanácsa
Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
Gazdaság- és Regionális Tudományok Doktori Iskola

fokozatok
tudományos fokozat
PhD
fokozat megszerzésének éve
2005
fokozatot kiadó intézmény neve
Kaposvári Egyetem
címek
tudományos cím
Habilitáció
cím megszerzésének éve
2012
címet kiadó intézmény neve
Kaposvári Egyetem
munkahelyek
kutatás
kutatási terület
Élelmiszer-fogyasztói magatartás - ökonómiai és társadalmi aspektusok vizsgálata, rövid értékesítési (élelmiszer) láncok, helyi termékek, fenntartható turizmus és fogyasztás, ökoturizmus, gasztroturizmus
jelenlegi kutatásainak tudományága
gazdálkodás- és szervezéstudományok
akkreditációs szempontból jelentős további információk
Főszerkesztője az Élelmiszer, táplálkozás és marketing c. folyóiratnak, valamint szerkesztője a Regional and Business Studies, a Tejgazdaság és a Táplálkozásmarketing, BioKontrol c. folyóiratoknak. Számos tudományos és szakmai konferencia szervezője. A Kereskedelem és marketing alapszak felelőse 2013-23 között, a Marketing mester szak felelőse (2023-).
doktori képzés
közlemények
2025
2024

Osiako Peter Onyonje, Szente Viktória: Behavioral Intention in Domestic Heritage Tourism—An Extension of the Theory of Planned Behavior

SUSTAINABILITY 16: (2) 521

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 2

nyelv: angol

2022

Szente V, Fertő I, Benedek Zs: Growing couch potatoes? The impact of COVID-19 in the light of personal values in Hungary

AGRICULTURAL AND FOOD ECONOMICS 10: (1) 11

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 1

nyelv: angol

2021

SZENTE Viktória, OSIAKO Peter Onyonje, NAGY Mónika Zita, PINTÉR Attila, SZIGETI Orsolya: COMMUNITY BASED ECOTOURISM IN HUNGARY: CITIZENS’ PERCEPTIONS TOWARDS THE ROMA COMMUNITY

GEOJOURNAL OF TOURISM AND GEOSITES 34: (1) pp. 233-239.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 2

nyelv: angol

2021

Szente V, Fertő I, Benedek Zs: Hozzájárul-e a helyi élelmiszer vásárlás a helyi gazdaság fejlődéséhez? Egy szisztematikus irodalmi áttekintés

TÉR ÉS TÁRSADALOM 35: (2) pp. 49-68.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 3

nyelv: magyar

2020

Benedek Zs, Fertő I, Szente V: The Multiplier Effects of Food Relocalization

SUSTAINABILITY 12: (9) 3524

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 30

nyelv: angol

2016

Szakály Zoltán, Soós Mihály, Szabó Sára, Szente Viktória: Role of labels referring to quality and country of origin in food consumers’ decisions

ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 45: (3) pp. 323-330.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 17

nyelv: angol

2015

Szente V., Szigeti O., Polereczki Zs., Varga Á., Szakály Z.: Towards a new strategy for organic milk marketing in Hungary

ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 44: (1) pp. 32-38.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 7

nyelv: angol

2012

Szakály Zoltán, Szente Viktória, Kövér György, Polereczki Zsolt, Szigeti Orsolya: The influence of lifestyle on health behavior and preference for functional foods

APPETITE 58: (1) pp. 406-413.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 166

nyelv: angol