Országos Doktori Tanács

Személyi adatlap

Abrankó, László

személyes adatok
név
Abrankó László

Az adatok frissességéről nyilatkozott: 2024-01-15

doktori iskolák
testületi tagságok
szavazati jogú belső tag

Doktori Iskola Tanácsa
Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
Agrár- és Élelmiszertudományok Doktori Iskola

szavazati jogú külső tag

Tudományági Habilitációs Bizottság és Doktori Tanács
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Oláh György Doktori Iskola (Kémia és Vegyészmérnöki tudományok)

fokozatok
tudományos fokozat
PhD
fokozat megszerzésének éve
2006
fokozat tudományága
fokozatot kiadó intézmény neve
Budapesti Corvinus Egyetem
címek
tudományos cím
Habilitáció
cím megszerzésének éve
2011
cím tudományága
címet kiadó intézmény neve
Budapesti Corvinus Egyetem
munkahelyek
kutatás
kutatási terület
Tápanyagok emésztése során bekövetkező változások vizsgálata. Bioaktív élelmiszeralkotók táplálkozás-élettani hatásának megismerése.
jelenlegi kutatásainak tudományága
kémiai tudományok, élelmiszertudományok
akkreditációs szempontból jelentős további információk
OTKA K 135294: Élelmiszer-alkotók biológiai hozzáférhetőségének vizsgálata in vitro emésztésszimulációs modellben. MTA Bolyai János Ösztöndíj 2018-2021
közlemények
2023

Tormási Judit, Abrankó László: Impact of Grape Seed Powder and Black Tea Brew on Lipid Digestion—An In Vitro Co-Digestion Study with Real Foods

NUTRIENTS 15: (10) 2395

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 1

nyelv: angol

2023
2021

Tormási Judit, Abrankó László: Assessment of Fatty Acid-Specific Lipolysis by In Vitro Digestion and GC-FID

NUTRIENTS 13: (11) p. 3889.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 11

nyelv: angol

2018
2017

László Abrankó, Michael N Clifford: An unambiguous nomenclature for the acyl-quinic acids commonly known as chlorogenic acids

JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 65: (18) pp. 3602-3608.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 38

nyelv: angol

2011

László Abrankó, Juan F. García-Reyes, Antonio Molina-Diaz: In-source fragmentation and accurate mass analysis of multiclass flavonoid conjugates by electrospray ionization-time-of-flight mass spectrometry

JOURNAL OF MASS SPECTROMETRY 46: (5) pp. 478-488.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 60

nyelv: angol

2010

Jaitz L, Siegl K, Eder R, Rak G, Abranko L, Koellensperger G, Hann S: LC-MS/MS analysis of phenols for classification of red wine according to geographic origin, grape variety and vintage

FOOD CHEMISTRY 122: (1) pp. 366-372.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 134

nyelv: angol