Országos Doktori Tanács

Személyi adatlap

Csapó, János

személyes adatok
név
Csapó János

Az adatok frissességéről nyilatkozott: 2025-03-06

doktori iskolák
intézmény neve
időszak
2009-02-26 –
 
intézmény neve
időszak
2015-04-09 –
 
intézmény neve
időszak
2017-08-22 –
 
időszak
2020-10-14 –
 
időszak
2025-09-01 –
testületi tagságok
szavazati jogú belső tag

Doktori Iskola Tanácsa
Debreceni Egyetem
Állattenyésztési Tudományok Doktori Iskola

elérhetőségek
e-mail-cím
fokozatok
tudományos fokozat
CSc
fokozat megszerzésének éve
1985
fokozat tudományága
fokozatot kiadó intézmény neve
Magyar Tudományos Akadémia
címek
tudományos cím
DSc
cím megszerzésének éve
1995
cím tudományága
címet kiadó intézmény neve
Magyar Tudományos Akadémia
munkahelyek
2002 –

Sapientia EMTE Csíkszereda

egyetemi tanár

kutatás
kutatási terület
Élelmiszertudomány, Élelmiszeranalitika, Analitikai kémia, Biokémia, Tej és tejtermékek, Funkcionális élelmiszerek, Élelmiszer-hamisítás
jelenlegi kutatásainak tudományága
állattenyésztési tudományok, élelmiszertudományok
közlemények
2022

Juhászné Tóth Réka, Kiss Dóra, Csapó János: The role of selenium in nutrition and the manufacturing of selenium-enriched milk

ACTA UNIVERSITATIS SAPIENTIAE ALIMENTARIA 15: (1) pp. 84-93.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: angol

2021

Nagy Róbert, Máthé Endre, Csapó János, Sipos Péter: Modifying Effects of Physical Processes on Starch and Dietary Fiber Content of Foodstuffs

PROCESSES 9: (1) 17

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 28

nyelv: angol

2021

Zurbó Zsófia, Csapó János: The role of resistant starch in human nutrition

ACTA UNIVERSITATIS SAPIENTIAE ALIMENTARIA 14: (1) pp. 57-83.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: angol

2020

Kiss Dóra, Juhászné Tóth Réka, Zurbó Zsófia, Csapó János: Élelmiszerek aminosav összetételének meghatározása fotometriás módszerekkel, 1. rész - A tirozin, a triptofán és a fenilalanin meghatározása

ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK 66: (3) pp. 3105-3116.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: angol

2020

J. Csapó, Cs. Albert, P. Sipos: The aflatoxin content of milk and dairy products as well as breast milk and the possibilities of detoxification

ACTA UNIVERSITATIS SAPIENTIAE ALIMENTARIA 13: pp. 99-117.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 2

nyelv: angol

2018

Csapó János, Némethy Sándor: Functional, health protecting and health maintaining food products

ECOCYCLES 4: (1) pp. 73-82.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 4

nyelv: angol

2008

Csapó J, Varga-Visi É, Lóki K, Albert Cs, Salamon Sz: The influence of extrusion on loss and racemization of amino acids

AMINO ACIDS 34: (2) pp. 287-292.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 19

nyelv: angol

1996

Csapó J, Martin T G, Csapó-Kiss Zs, Házas Z: Protein, fats, vitamin and mineral concentrations in porcine colostrum and milk from parturition to 60 days

INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL 6: pp. 881-902.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 91

nyelv: angol

1995

Csapó-Kiss Zs, Stefler J, Martin T G, Makray S, Csapó J: Composition of mares' colostrum and milk. Protein content, amino acid composition and contents of macro and micro-elements

INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL 5: (4) pp. 403-415.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 85

nyelv: angol

1995

Csapó J, Martin T G, Csapó-Kiss Zs, Stefler J, Némethy S: Influence of mastitis on D-amino acid content of milk

JOURNAL OF DAIRY SCIENCE 78: (11) pp. 2375-2381.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 74

nyelv: angol