Országos Doktori Tanács

Személyi adatlap

Pető, Károly

személyes adatok
név
Pető Károly

Az adatok frissességéről nyilatkozott: 2025-01-07

doktori iskolák
intézmény neve
időszak
2007-11-01 –
testületi tagságok
elnök

Társadalomtudományi Habilitációs Bizottság
Debreceni Egyetem
Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola
Debreceni Egyetem
Marton Géza Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola
Debreceni Egyetem

szavazati jogú belső tag
szavazati jogú belső tag

Doktori Iskola Tanácsa
Debreceni Egyetem
Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola

szavazati jogú belső tag

Társadalomtudományi Doktori Tanács
Debreceni Egyetem
Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola
Debreceni Egyetem
Marton Géza Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola
Debreceni Egyetem

szavazati jogú külső tag
szavazati jogú külső tag

Tudományági Habilitációs Bizottság
Miskolci Egyetem
Hantos Elemér Gazdálkodás- és Regionális Tudományi Doktori Iskola

elérhetőségek
fokozatok
tudományos fokozat
PhD
fokozat megszerzésének éve
1992
fokozatot kiadó intézmény neve
MTA
tudományos fokozat
CSc
fokozat megszerzésének éve
1992
fokozatot kiadó intézmény neve
Magyar Tudományos Akadémia
címek
tudományos cím
Habilitáció
cím megszerzésének éve
2007
címet kiadó intézmény neve
Debreceni Egyetem
munkahelyek
1986 –

Debreceni Egyetem

egyetemi tanár

kutatás
kutatási terület
Regionális és ágazati versenyképességet befolyásoló mezőgazdasági adottságok és tényezők. Mezőgazdasági szaktanácsadás módszertana
jelenlegi kutatásainak tudományága
gazdálkodás- és szervezéstudományok
közlemények
2023

Nirmeen Elmohandes, Pető Károly: EXPLORING THE VIABILITY OF SERVICE ROBOTS IN PERFORMINGHUMAN AESTHETIC LABOUR IN THE HOSPITALITY INDUSTRY

ECONOMICA (SZOLNOK) 14: (1-2) p. XIV. évf., 1-2. sz. (2023).

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: angol

2022

Gombodorj Ganchimeg, Peto Karoly: What Type of Households in Mongolia Are Most Hit by COVID-19?

SUSTAINABILITY 14: (6) 3557

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 4

nyelv: angol

2020

Norbert Novák, Péter Miklós Kőmíves, Mónika Harangi-Rákos, Károly Pető: The role of rural areas in the preservation of health

INTERNATIONAL REVIEW OF APPLIED SCIENCES AND ENGINEERING 11: (2) pp. 157-166.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 4

nyelv: angol

2019

Szakály Zoltán, Kovács Sándor, Pető Károly, Huszka Péter, Kiss Marietta: A modified model of the willingness to pay for functional foods

APPETITE 138: pp. 94-101.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 155

nyelv: angol

2018

Zoltán Szakály, Enikő Kontor, Sándor Kovács, József Popp, Károly Pető, Zsolt Polereczki: Adaptation of the Food Choice Questionnaire: the case of Hungary

BRITISH FOOD JOURNAL 120: (7) pp. 1474-1488.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 47

nyelv: angol

2018

Júlia Tobak, Adrián Nagy, Károly Pető, Veronika Fenyves, András Nábrádi: The main factors determining effective operation in case of a family business

INTERNATIONAL JOURNAL OF ENTREPRENEURIAL BEHAVIOUR AND RESEARCH 24: (6) pp. 1065-1074.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 30

nyelv: angol

2017

Zoltán Szakály, József Popp, Enikő Kontor, Sándor Kovács, Károly Pető, Helga Jasák: Attitudes of the Lifestyle of Health and Sustainability Segment in Hungary

SUSTAINABILITY 9: (10) 1763

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 47

nyelv: angol

2017

Attila Bai, József Popp, Károly Pető, Irén Szőke, Mónika Harangi-Rákos, Zoltán Gabnai: The Significance of Forests and Algae in CO2 Balance: A Hungarian Case Study

SUSTAINABILITY 9: (5) 857

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 23

nyelv: angol