Országos Doktori Tanács

Személyi adatlap

Balázs, Andrea

személyes adatok
név
Balázs Andrea

Az adatok frissességéről nyilatkozott: 2017-03-03

doktori iskolák
intézmény neve
időszak
2007-11-01 –
 
intézmény neve
időszak
2023-09-28 –
elérhetőségek
e-mail-cím
fokozatok
tudományos fokozat
PhD
fokozat megszerzésének éve
1990
fokozatot kiadó intézmény neve
Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem
tudományos fokozat
CSc
fokozat megszerzésének éve
1990
fokozat tudományága
fokozatot kiadó intézmény neve
Magyar Tudományos Akadémia
munkahelyek
1991 –

Semmelweis Egyetem

egyetemi oktató

kutatás
kutatási terület
Gyógynövények, gombák, mérgező növények hatóanyag-tartalmának vizsgálata, analitikája, minősítése. Fitoterápia, gyógynövények, drogok terápiás alkalmazásának felderítése, újraértékelése.
jelenlegi kutatásainak tudományága
gyógyszerészeti tudományok, biológiai tudományok
doktori képzés
aktuálisan témavezetett hallgatók
abszolutóriumot szerzett hallgatók
fokozatot szerzett hallgatók
közlemények
2013

Ficsor E, Szentmihályi K, Lemberkovics É, Blázovics A, Balázs A: Analysis of Ficus carica L. – volatile components and mineral content

EUROPEAN CHEMICAL BULLETIN 2: (3) pp. 126-129.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: angol

2010

Balazs A: Gyógynövények szerepe az elhízás megelőzésében és kezelésében

ORVOSI HETILAP 151: (19) pp. 763-773.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: magyar

2005

Vagi E, Rapavi E, Hadolin M, Vasarhelyine Peredi K, Balazs A, Blazovics A, Simandi B: Phenolic and triterpenoid antioxidants from Origanum majorana L. herb and extracts obtained with different solvents.

JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 53: (1) pp. 17-21.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 63

nyelv: angol

2004

Papp I, Apati P, Andrasek V, Blazovics A, Balazs A, Kursinszki L, Kite GC, Houghton PJ, Kery A: LC-MS analysis of antioxidant plant phenoloids

CHROMATOGRAPHIA 60: (Suppl.) pp. S93-S100.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 25

nyelv: angol

2003

Blazovics A, Szentmihalyi K, Lugasi A, Balazs A, Hagymasi K, Banyai E, Then M, Rapavi E, Hethelyi E: In vitro analysis of the properties of Beiqishen tea.

NUTRITION 19: (10) pp. 869-875.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 16

nyelv: angol

2002

Lemberkovics É, Czinner E, Szentmihalyi K, Balazs A, Szoke E: Comparative evaluation of Helichrysi flos herbal extracts as dietary sources of plant polyphenols, and macro- and microelements

FOOD CHEMISTRY 78: (1) pp. 119-127.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 56

nyelv: angol