Országos Doktori Tanács

Személyi adatlap

Farkas, Zsuzsa

személyes adatok
név
Farkas Zsuzsa

Az adatok frissességéről nyilatkozott: 2025-02-21

doktori iskolák
időszak
2024-11-27 –
elérhetőségek
fokozatok
tudományos fokozat
PhD
fokozat megszerzésének éve
2018
fokozat tudományága
fokozatot kiadó intézmény neve
Szent István Egyetem
munkahelyek
2020 –
kutatás
kutatási terület
Adatelemzés és algoritmusfejlesztés élelmiszerlánc és állategészségügyi területeken komplex feladatok megoldására: - újonnan felmerülő élelmiszerláncbiztonsági kockázatok azonosítása adatelemzési, szövegbányászati és hálózatelemzési módszerekkel - magas szintű indikátorok hatásainak elemzése az antimikrobiális rezisztenciára, mint célváltozó (anomália detektálás, Bayes-i hálózatelemzés) - Adatbázisokon alapuló (kockázat)elemzési és előrejelző keretrendszerek kialakítása Kémiai kockázatbecslés - kémiai szennyezők (mikotoxinok, technológiai eredetű élelmiszerszennyezők) élelmiszerbiztonsági kockázatai
jelenlegi kutatásainak tudományága
élelmiszertudományok, matematika- és számítástudományok
doktori képzés
aktuálisan témavezetett hallgatók
abszolutóriumot szerzett hallgatók
fokozatot szerzett hallgatók
közlemények
2023

Zentai Andrea, Jóźwiak Ákos, Süth Miklós, Farkas Zsuzsa: Carry-Over of Aflatoxin B1 from Feed to Cow Milk—A Review

TOXINS 15: (3) p. 195.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 13

nyelv: angol

2023

Farkas Z., Országh E., Engelhardt T., Zentai A., Süth M., Csorba S., Jóźwiak Á.: Emerging risk identification in the food chain – A systematic procedure and data analytical options

INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES 86: 103366

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 1

nyelv: angol

2015

Farkas Z, Slate A, Whitaker TB, Suszter G, Ambrus A: Use of Combined Uncertainty of Pesticide Residue Results for Testing Compliance with Maximum Residue Limits (MRLs)

JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 63: (18) pp. 4418-4428.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 4

nyelv: angol

2014

Trevisani M, Farkas Z, Serraino A, Zambrini AV, Pizzamiglio V, Giacometti F, Ambrus A: Analysis of industry generated data Part I. A baseline for the development of a tool to assist milk industry in designing sampling plans for controlling aflatoxin M1 in milk

FOOD ADDITIVES AND CONTAMINANTS PART A - CHEMISTRY ANALYSIS CONTROL EXPOSURE AND RISK ASSESSMENT 31: (7) pp. 1246-1256.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 6

nyelv: angol

2014

Farkas Z, Horvath Z, Kerekes K, Ambrus A, Hamos A, Szabo MS: Estimation of sampling uncertainty for pesticide residues in root vegetable crops

JOURNAL OF ENVIRONMENTAL SCIENCE AND HEALTH PART B-PESTICIDES FOOD CONTAMINANTS AND AGRICULTURAL WASTES 49: (1) pp. 1-14.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 4

nyelv: angol