Országos Doktori Tanács

Személyi adatlap

Szabó, P. Balázs

személyes adatok
név
Szabó P. Balázs

Az adatok frissességéről nyilatkozott: 2024-11-29

doktori iskolák
intézmény neve
időszak
2022-09-09 –
elérhetőségek
e-mail-cím
fokozatok
tudományos fokozat
PhD
fokozat megszerzésének éve
2009
fokozat tudományága
fokozatot kiadó intézmény neve
Budapesti Corvinus Egyetem
címek
tudományos cím
Habilitáció
cím megszerzésének éve
2022
cím tudományága
címet kiadó intézmény neve
Debreceni Egyetem
munkahelyek
2000 –

Szegedi Tudományegyetem

egyetemi oktató

kutatás
kutatási terület
Élelmiszertechnológiák, funkcionális termékek, termékfejlesztés, alapanyag- és termékvizsgálat, élelmiszer-biztonság, egészséges táplálkozás
jelenlegi kutatásainak tudományága
élelmiszertudományok, agrárműszaki tudományok
doktori képzés
abszolutóriumot szerzett hallgatók
fokozatot szerzett hallgatók
közlemények
2023

Szőke-Trenyik Eszter, Szabó P. Balázs: Kék és bíborbúza genotípusok lisztjeinek és a belőlük készült termékek hazai ismertségének feltérképezése

In: Lugasi, Andrea (szerk.) Tanulmánykötet 2023 a Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLV. Vándorgyűlésén (Szeged, 2022. október 20-22.) elhangzott előadások alapján, Magyar Táplálkozástudományi Társaság (2023) pp. 107-114.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: Angol, Magyar

2023

Szőke-Trenyik Eszter, Tamás Hunor, Bakos Tiborné, Szabó P. Balázs: Különböző rostdúsító anyagok alkalmazása kenyérben

In: Dobozi, Réka; Mihalkó, József; Pappné, Dr. Sziládi Katalin (szerk.) Műszaki, technológiai és gazdasági kihívások a 21. században nemzetközi magyar nyelvű tudományos konferencia előadások és poszterek összefoglalói, Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar (2023) p. 102.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: magyar

2022

Balázs P. Szabó, Antal Véha, Eszter Szőke-Trenyik: Relationship between kernel hardness of wheat and kernel content parameters of flour milled from it

In: Raspor, Peter; Vovk, Irena; Ovca, Andrej; Smole Mozina, Sonja; Butinar, Bojan; Jevsnik, Mojca (szerk.) CEFood Congress Book: Food, technology and nutrition for healthy people in a healthy environment, European Declaration on Food, Technology and Nutrition Network (2022) p. 272.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: angol

2021

Szabó P. Balázs: Aszalás - Kisüzemi és házi élelmiszer-előállítás II.

Szaktudás Kiadó

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: magyar

2021

Szabad Alex, Trenyik Eszter, Szabó P. Balázs: Fehérje komplettált gabonatartalmú szeletek kifejlesztése és piaci helyzete

JELENKORI TÁRSADALMI ÉS GAZDASÁGI FOLYAMATOK 16: (1-2) pp. 43-55.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: magyar

2021

Szőke-Trenyik Eszter, Szabó P. Balázs: Korszerű táplálkozási trendek a sütőiparban

In: Biró, Lajos; Gelencsér, Éva; Lugasi, Andrea; Rurik, Imre (szerk.) MAGYAR TÁPLÁLKOZÁSTUDOMÁNYI TÁRSASÁG TUDOMÁNYOS GYŰLÉSE PROGRAM és ELŐADÁS-ÖSSZEFOGLALÓK, Magyar Táplálkozástudományi Társaság (2021) pp. 25-25.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: magyar

2020

Véha Antal, Bakos Tiborné, Szabó P. Balázs: Az élelmiszerbiztonság gyakorlata a modern malom- és takarmányiparban

ÉRTÉKÁLLÓ ARANYKORONA 20: (9) pp. 6-10.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: magyar

2020

Magyar Zoltán, Véha Antal, Szabó P. Balázs: Examination of milling technological properties of different wheat varieties

PROGRESS IN AGRICULTURAL ENGINEERING SCIENCES 16: (S1) pp. 75-86.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 3

nyelv: angol