Országos Doktori Tanács

Személyi adatlap

Sólyom-Leskó, Annamária

személyes adatok
név
Sólyom-Leskó Annamária

Az adatok frissességéről nyilatkozott: 2024-09-12

doktori iskolák
időszak
2022-05-31 –
 
időszak
2025-09-01 –
fokozatok
tudományos fokozat
PhD
fokozat megszerzésének éve
2011
fokozat tudományága
fokozatot kiadó intézmény neve
Budapesti Corvinus Egyetem
munkahelyek
2010 –
kutatás
kutatási terület
borászat, borászati technológia és borkémia Borokban található fenolos vegyületek, aromakomponensek, szerves savak, szénhidrátok vizsgálata. Egyéb gyümölcsökből készíthető borok technológiája.
jelenlegi kutatásainak tudományága
élelmiszertudományok, növénytermesztési és kertészeti tudományok
doktori képzés
abszolutóriumot szerzett hallgatók
fokozatot szerzett hallgatók
közlemények
2022

Tamás Emőke, Sólyom-Leskó Annamária, Nyitrainé Sárdy Diána: A korszerű vörösborkészítés technológiája analitikai mérések alapján, polifenol-vegyületek vizsgálatával, különböző élesztőkultúrák esetében

BORÁSZATI FÜZETEK 32: (6) pp. 32-36.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: magyar

2022

Dorottya Kocsis, Balázs Dr. Nagy, Dóra Taranyi, Szabina Steckl, Annamária Dr. Sólyom-Leskó, Áron Szövényi, Diána Nyitrainé Dr. Sárdy: Analysis of the dissolved oxygen and carbon dioxide content of carbonated wines in an operational bottling line with different settings

HUNGARIAN AGRICULTURAL RESEARCH: ENVIRONMENTAL MANAGEMENT LAND USE BIODIVERSITY 32: (2) p. 18.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: angol

2022

Dorottya Kocsis, Balázs Dr. Nagy, Dóra Taranyi, Szabina Steckl, Annamária Dr. Sólyom-Leskó, Áron Szövényi, Diána Nyitrainé Dr. Sárdy: Chemical and organoleptic comparison of wines from grape varieties of Badacsony

HUNGARIAN AGRICULTURAL RESEARCH: ENVIRONMENTAL MANAGEMENT LAND USE BIODIVERSITY 32: (2) p. 24.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: angol

2022

Sólyom-Leskó Annamária, Steckl Szabina, Janák Dávid, Nyitrainé Sárdy Diána: Fenolos érettség vizsgálata az érés folyamán

BORÁSZATI FÜZETEK 32: (5) pp. 39-42.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: magyar

2021

Sólyom-Leskó Annamária: Gyümölcsből készült alkoholmentes és alkoholtartalmú italok előállításának jogszabályi háttere

Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: magyar

2015

Villangó Sz, Pásti Gy, Kállay M, Leskó A, Balga I, Donkó Á, Ladányi M, Pálfi Z, Zsófi Zs: Enhancing phenolic maturity of Syrah with the application of a new foliar spray

SOUTH AFRICAN JOURNAL FOR ENOLOGY AND VITICULTURE 36: (3) pp. 304-315.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 28

nyelv: angol

2014

Magyar Ildikó, Nyitrai-Sárdy Diána, Leskó Annamária, Pomázi Andrea, Kállay Miklós: Anaerobic organic acid metabolism of Candida zemplinina in comparison with Saccharomyces wine yeasts

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY 178: pp. 1-6.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 37

nyelv: angol

2011

A Leskó, M Kállay, B Nyúl-Pühra, D Nyitrai-Sárdy: The change of polyphenolic composition and tyrosol content of the wine as an effect of sur lie method

ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 40: (Suppl 1) pp. 79-90.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 10

nyelv: angol

2011

Leskó Annamária, Kállay Miklós: Variations in the extractability of certain phenolic components in vitis vinifera cv., 'blaufraenkisch' clusters and wines as a function of vine load

ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 40: pp. 91-100.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: angol