Országos Doktori Tanács

Személyi adatlap

Bánáti, Diána

személyes adatok
név
Bánáti Diána

Az adatok frissességéről nyilatkozott: 2025-02-25

doktori iskolák
intézmény neve
időszak
2020-09-24 –
 
időszak
2020-10-14 –
 
intézmény neve
doktori iskola
időszak
2022-01-28 –
 
időszak
2025-09-01 –
testületi tagságok
szavazati jogú belső tag

Doktori Iskola Tanácsa
Szegedi Tudományegyetem
Környezettudományi Doktori Iskola

fokozatok
tudományos fokozat
CSc
fokozat megszerzésének éve
1996
fokozat tudományága
fokozatot kiadó intézmény neve
Magyar Tudományos Akadémia
címek
tudományos cím
Habilitáció
cím megszerzésének éve
2006
cím tudományága
címet kiadó intézmény neve
Debreceni Egyetem
munkahelyek
2020 –

Szegedi Tudományegyetem

egyetemi tanár

kutatás
kutatási terület
élelmiszer-biztonság, kockázat-elemzés, fogyasztói magatartás/attitűdök, agráretika, kockázat-kommunikáció
jelenlegi kutatásainak tudományága
élelmiszertudományok, egészségtudományok
akkreditációs szempontból jelentős további információk
Korábbi munkahelyek: Executive and Scientific Director, International Life Sciences Institute Europe; főigazgató, Központi Élelmiszer-tudományi Intézet; Főbb tagságok: MTA Élelmiszertudományi Tudományos Bizottság; Magyar Táplálkozástudományi Társaság (alelnök); International Academy of Food Science and Technology (IAFoST); Academia Europaea; EIT Food RIS Council; European Food Safety Authority (EFSA) Management Board (elnök); European Group on Ethics in Science and New Technologies;
közlemények
2024

Rühl Ralph, Bánáti Diána: Analysis of the current vitamin A terminology and dietary regulations from vitamin A1 to vitamin A5

INTERNATIONAL JOURNAL FOR VITAMIN AND NUTRITION RESEARCH 94: (5-6) pp. 326-333.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: angol

2024

Rurik Imre, Péter Szabolcs, Bánáti Diána: A táplálkozástudomány aktuális kihívásai

ORVOSI HETILAP 165: (13) pp. 483-488.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: magyar

2024

Bánáti D., Nyambayo I., Bogueva D., Stanley N.: Consumer Perception of Food Safety in Europe

In: Bogueva, Diana (szerk.) Consumer Perceptions and Food, Springer Nature Singapore (2024) pp. 415-455.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: angol

2024

Bánáti D, Baicu A: Food legislation and the consumers-The EU Perspective

In: Bogueva, Diana (szerk.) Consumer Perceptions and Food, Springer Nature Singapore (2024) pp. 85-106.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: angol

2022