Országos Doktori Tanács

Profile page

Taczmanné Brückner, Andrea

personal data
name
Taczmanné Brückner Andrea

Az adatok frissességéről nyilatkozott: 2024-01-08

fokozatok
tudományos fokozat
PhD
fokozat megszerzésének éve
2005
fokozat tudományága
fokozatot kiadó intézmény neve
Budapesti Corvinus Egyetem
munkahelyek
2015 –
kutatás
kutatási terület
Microbiological background of new, non thermal preservation methods. Development of rapid microbiological methods. Food borne pathogens. Interactions between moulds and yeasts.
jelenlegi kutatásainak tudományága
food sciences
doktori képzés
abszolutóriumot szerzett hallgatók
fokozatot szerzett hallgatók
közlemények
2023

Surányi Botond Bendegúz, Taczmann-Brückner Andrea, Mohácsi-Farkas Csilla, Engelhardt Tekla: Rapid identification of bacteria from agricultural environment using MALDI-TOF MS

ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 52: (1) pp. 113-120.

dokumentum típusa: Journal paper

nyelv: English

2023

HŐS Csaba, MEDVE Dániel, VÁLYI Fanni, HUZSVÁR Tamás, TACZMANNÉ BRÜCKNER Andrea, KISKÓ Gabriella: Vízminőség változása ivóvízellátó rendszerekben=Change of water quality in water distribution systems

OGÉT 2023 31: p. 224.

dokumentum típusa: Journal paper

nyelv: Hungarian

2021

Botond Surányi, Christoph Schönher, Philipp Proksch, Marija Zunabovic-Pichler, Ivett Juhász, Andrea Taczmann-Brückner, Engelhardt Tekla: Analysis of water- and foodborne bacterial mass spectra

dokumentum típusa: Journal paper

nyelv: English

2019

Kiskó G., Hladicekova N., Taczmann-Brückner A., Mohácsi-Farkas Cs.: Studies on the heat and disinfectant resistance of a spore-forming spoilage bacterium

ACTA UNIVERSITATIS SAPIENTIAE ALIMENTARIA 12: (1) pp. 94-103.

dokumentum típusa: Journal paper

nyelv: English

2016

Tima Helga, Taczmanné Brückner Andrea, Mohácsi-Farkas Csilla, Kiskó Gabriella: Fusarium mycotoxins in cereals harvested from Hungarian fields

FOOD ADDITIVES AND CONTAMINANTS PART B - SURVEILLANCE 9: (2) pp. 127-131.

dokumentum típusa: Journal paper

független idéző közlemények száma: 61

nyelv: English

2005

Taczmann-Brückner A, Mohácsi-Farkas Cs, Balla Cs, Kiskó G: Comparison of biocontrol activity of Kluyveromyces lactis with other yeast strains against Penicillium expansum

ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 34: (1) pp. 71-80.

dokumentum típusa: Journal paper

független idéző közlemények száma: 8

nyelv: English

2005

Taczmanné Brückner Andrea, Balla Csaba, Mohácsiné Farkas Csilla, Kiskó Gabriella: Mode of action of Kluyveromyces lactis in biocontrol of Penicillium expansum

ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 34: (2) pp. 153-160.

dokumentum típusa: Journal paper

független idéző közlemények száma: 10

nyelv: English