Országos Doktori Tanács

Személyi adatlap

Simonné Sarkadi, Livia

személyes adatok
név
Simonné Sarkadi Livia

Az adatok frissességéről nyilatkozott: 2024-09-02

doktori iskolák
testületi tagságok
elnök

Doktori Iskola Tanácsa
Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
Agrár- és Élelmiszertudományok Doktori Iskola

szavazati jogú belső tag

Egyetemi Habilitációs Bizottság és Doktori Tanács
Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem

szavazati jogú külső tag

Tudományági Habilitációs Bizottság
Eötvös Loránd Tudományegyetem
Hevesy György Kémia Doktori Iskola

szavazati jogú külső tag

Agrártudományi Doktori Tanács
Debreceni Egyetem
Állattenyésztési Tudományok Doktori Iskola
Debreceni Egyetem
Kerpely Kálmán Doktori Iskola
Debreceni Egyetem
Élelmiszertudományok Doktori Iskola
Debreceni Egyetem

szavazati jogú külső tag

Agrártudományi Habilitációs Bizottság
Debreceni Egyetem
Állattenyésztési Tudományok Doktori Iskola
Debreceni Egyetem
Kerpely Kálmán Doktori Iskola
Debreceni Egyetem
Élelmiszertudományok Doktori Iskola
Debreceni Egyetem

elérhetőségek
fokozatok
tudományos fokozat
CSc
fokozat megszerzésének éve
1991
fokozat tudományága
fokozatot kiadó intézmény neve
Magyar Tudományos Akadémia
címek
tudományos cím
DSc
cím megszerzésének éve
2010
cím tudományága
címet kiadó intézmény neve
Magyar Tudományos Akadémia
munkahelyek
kutatás
kutatási terület
Táplálékfehérjék minősítése az aminosav összetétel alapján. A biogén aminok élelmiszerminőségi összefüggéseinek vizsgálata. Haszonnövények stressztűrésének jellemzése biokémiai paraméterek alapján.
jelenlegi kutatásainak tudományága
élelmiszertudományok, kémiai tudományok
közlemények
2023

Gulyás Zsolt, Simon-Sarkadi Lívia, Moncsek Blanka, Pál Magda, Kocsy Gábor: α-Aminoadipic acid metabolism is controlled by the glutathione-dependent redox environment in Arabidopsis

JOURNAL OF PLANT BIOCHEMISTRY AND BIOTECHNOLOGY 32: (1) pp. 204-210.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 1

nyelv: angol

2022

Zhang M., Simon Sarkadi L., Üveges M., Tormási J., Benes E., Vass R.A., Vari S.G.: Gas chromatographic determination of fatty acid composition in breast milk of mothers with different health conditions

ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 51: (4) pp. 625-635.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 1

nyelv: angol

2021

Berisha K., Bytyçi H., Mednyánszky Zs., Kiss E., Simon-Sarkadi L.: Amino Acid and Biogenic Amine Composition of Busha Cattle Milk

ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 50: (1) pp. 144-152.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: angol

2021

Gábor Zsolt Nagy, Livia Simon Sarkadi, Erzsébet Szabó: Consumer survey on the consumption of pulses in Hungary

JOURNAL OF FOOD AND NUTRITION RESEARCH (SLOVAKIA) 60: (3) pp. 244-254.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: angol

2021

Asghar Muhammad Ahsan, Mednyánszky Zsuzsa, Simon-Sarkadi Livia, Kocsy Gábor: Different induction of biogenic amine accumulation during cold acclimation in Triticeae genotypes with varying freezing tolerance

BRAZILIAN JOURNAL OF BOTANY 44: (1) pp. 11-15.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 1

nyelv: angol

2021

AlOudat Mohannad, Magyar Norbert, Sarkadi Lívia Simon, Lugasi Andrea: Nutritional Content Of Ready-To-Eat Meals Sold In Groceries In Hungary

INTERNATIONAL JOURNAL OF GASTRONOMY AND FOOD SCIENCE 24: 100318

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 14

nyelv: angol

2020

Sarkadi L.S.: Chapter 4: Biogenic Amines in Fermented Fish

In: Tofalo, R.; Saad, B. (szerk.) Biogenic Amines in Food, Royal Society of Chemistry (RSC) (2020) pp. 62-75.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: angol