Országos Doktori Tanács

Személyi adatlap

Lásztity, Radomir

személyes adatok
név
Lásztity Radomir
címek
tudományos cím
DSc
cím megszerzésének éve
1969
cím tudományága
címet kiadó intézmény neve
Magyar Tudományos Akadémia
munkahelyek
kutatás
kutatási terület
élelmiszerfehérjék,gabonakémia és technológia, élelmiszerminősítés
jelenlegi kutatásainak tudományága
bio-, környezet- és vegyészmérnöki tudományok, élelmiszertudományok
doktori képzés
aktuálisan témavezetett hallgatók
abszolutóriumot szerzett hallgatók
közlemények
2012

Lásztity R: Molekuláris gasztronómia-Az élelmiszertudomány új ága vagy egy tudományba öltöztetett szakácskönyv?

ÉLELMISZER TUDOMÁNY TECHNOLÓGIA 66: pp. 29-31.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: magyar

2011

Lásztity Radomir: A zab - egy kedvelt takarmány, ritkábban alapélelmiszer és egyre gyakrabban funkcionális élelmiszerek komponense

ÉLELMISZER TUDOMÁNY TECHNOLÓGIA 65: (4) pp. 7-11.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: magyar

2010

Salgó András, Lásztity Radomir: Az élelmiszer-biztonság és az egészséges táplálkozás továbbra is kulcsszavak az élelmiszer-tudomány művelői körében : újabb európai kezdeményezések

ÉLELMISZER TUDOMÁNY TECHNOLÓGIA 64: (1) pp. 3-5.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: magyar

2010

Lásztity Radomir: Természetes antioxidánsok a funkcionális élelmiszerekben 3. Az antioxidatív kapacitás és meghatározása

ÉLELMISZER TUDOMÁNY TECHNOLÓGIA 64: (3) pp. 1-4.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: magyar

2010

Lásztity Radomir: Természetes antioxidánsok a funkcionális élelmiszerekben és nutraceutikumokban 2. Gabonák, élvezeti szerek

ÉLELMISZER TUDOMÁNY TECHNOLÓGIA 64: (2) pp. 1-3.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: magyar

2001

Tomoskozi S, Lasztity R, Haraszi R, Baticz O: Isolation and study of the functional properties of pea proteins

NAHRUNG (WEINHEIM) 45: (6) pp. 399-401.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 21

nyelv: angol

1999

Bata A, Lasztity R: Detoxification of mycotoxin-contaminated food and feed by microorganisms

TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY 10: (6-7) pp. 223-228.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 80

nyelv: angol

1998

Lasztity R: Oat grain - A wonderful reservoir of natural nutrients and biologically active substances

FOOD REVIEWS INTERNATIONAL 14: (1) pp. 99-119.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 26

nyelv: angol

1998

Lasztity R, Hidevegi M, Bata A: Saponins in food

FOOD REVIEWS INTERNATIONAL 14: (4) pp. 371-390.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 33

nyelv: angol

1985

BATA A, HARRACH B, UJSZASZI K, KISTAMAS A, LASZTITY R: MACROCYCLIC TRICHOTHECENE TOXINS PRODUCED BY STACHYBOTRYS-ATRA STRAINS ISOLATED IN MIDDLE EUROPE

APPLIED AND ENVIRONMENTAL MICROBIOLOGY 49: (3) pp. 678-681.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 28

nyelv: angol