Országos Doktori Tanács

Személyi adatlap

Salgó, András

személyes adatok
név
Salgó András

Az adatok frissességéről nyilatkozott: 2025-01-05

doktori iskolák
testületi tagságok
szavazati jogú külső tag

Doktori Iskola Tanácsa
Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
Agrár- és Élelmiszertudományok Doktori Iskola

tanácskozási jogú tag

Tudományági Habilitációs Bizottság és Doktori Tanács
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Oláh György Doktori Iskola (Kémia és Vegyészmérnöki tudományok)

elérhetőségek
fokozatok
tudományos fokozat
PhD
fokozat megszerzésének éve
1987
fokozat tudományága
fokozatot kiadó intézmény neve
Magyar Tudományos Akadémia
címek
tudományos cím
DSc
cím megszerzésének éve
2004
címet kiadó intézmény neve
Magyar Tudományos Akadémia
munkahelyek
1974 –

BME Alkalmazott Biotechn. és Élelmiszer.

egyetemi tanár

kutatás
kutatási terület
Infravörös spektroszkópiai, gabonakémiai-technológiai, növényfiziológiai és élelmiszeranalitikai kutatások
jelenlegi kutatásainak tudományága
élelmiszertudományok, kémiai tudományok
doktori képzés
aktuálisan témavezetett hallgatók
közlemények
2018

Kozma Bence, Salgó András, Gergely Szilveszter: Comparison of multivariate data analysis techniques to improve glucose concentration prediction in mammalian cell cultivations by Raman spectroscopy

JOURNAL OF PHARMACEUTICAL AND BIOMEDICAL ANALYSIS 158: pp. 269-279.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 3

nyelv: angol

2008

Gelencsér T, Gál V, Hódsági M, Salgó A: Evaluation of Quality and Digestibility Characteristics of Resistant Starch-Enriched Pasta

FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY 1: pp. 171-179.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 40

nyelv: angol

2008

Juhász Réka, Salgó András: Pasting behavior of amylose, amylopectin and their mixtures as determined by RVA curves and first derivatives

STARCH-STARKE 60: (2) pp. 70-78.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 40

nyelv: angol

1996

Szeman J, Ganzler K, Salgo A, Szejtli J: Effect of the degree of substitution of CD derivates on chiral separations by HPLC and CE

JOURNAL OF CHROMATOGRAPHY A 728: (1-2) pp. 423-431.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 56

nyelv: angol

1990

Ganzler K, Szinai I, Salgó A: An effective sample preparation method for extracting biological active compounds from different matrices by microwave technique

JOURNAL OF CHROMATOGRAPHY A 520: pp. 257-262.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 81

nyelv: angol

1986

Ganzler K, Salgó A, Walkó K: Microwave extraction - a novel sample preparation method for chromatography

JOURNAL OF CHROMATOGRAPHY A 371: pp. 299-306.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 349

nyelv: angol