Országos Doktori Tanács

Személyi adatlap

Hodúr, Cecília

személyes adatok
név
Hodúr Cecília

Az adatok frissességéről nyilatkozott: 2025-03-06

doktori iskolák
intézmény neve
doktori iskola
időszak
2007-11-01 –
 
intézmény neve
időszak
2019-04-11 –
testületi tagságok
szavazati jogú belső tag

Doktori Iskola Tanácsa
Szegedi Tudományegyetem
Környezettudományi Doktori Iskola

szavazati jogú belső tag

Tudományági Habilitációs Bizottság
Szegedi Tudományegyetem
Környezettudományi Doktori Iskola

szavazati jogú külső tag

Doktori Iskola Tanácsa
Pannon Egyetem
Vegyészmérnöki és Anyagtudományok Doktori Iskola

szavazati jogú külső tag

Tudományági Habilitációs Bizottság és Doktori Tanács
Pannon Egyetem
Vegyészmérnöki és Anyagtudományok Doktori Iskola

szavazati jogú külső tag

Doktori Iskola Tanácsa
Széchenyi István Egyetem
Wittmann Antal Növény-, Állat- és Élelmiszer-tudományi Multidiszciplináris Doktori Iskola

szavazati jogú külső tag

Tudományági Habilitációs Bizottság
Széchenyi István Egyetem
Wittmann Antal Növény-, Állat- és Élelmiszer-tudományi Multidiszciplináris Doktori Iskola

fokozatok
tudományos fokozat
PhD
fokozat megszerzésének éve
1997
fokozat tudományága
fokozatot kiadó intézmény neve
Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem
címek
tudományos cím
DSc
cím megszerzésének éve
2014
cím tudományága
címet kiadó intézmény neve
Magyar Tudományos Akadémia
munkahelyek
1980 –

Szegedi Tudományegyetem

egyetemi tanár

kutatás
kutatási terület
Membrántechnika, mikrohullámú technika és bioadszorbensek alkalmazására épülő körkörös-gazdasági megoldások, különös tekintettel az élelmiszer- és környezetiparra.
jelenlegi kutatásainak tudományága
agrárműszaki tudományok, környezettudományok
közlemények
2024

Bodor Attila, Bellahsen Naoufal, Perei Katalin, Hodúr Cecília, Feigl Gábor: Phytotoxicity evaluation of nutrient-fortified pomegranate peel powders prepared from food waste and their feasibility as biofertilizers

ENVIRONMENT DEVELOPMENT AND SUSTAINABILITY 26: (2) pp. 3671-3685.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 1

nyelv: angol

2021

Bellahsen N., Varga G., Halyag N., Kertész S., Tombácz E., Hodúr C.: Pomegranate peel as a new low-cost adsorbent for ammonium removal

INTERNATIONAL JOURNAL OF ENVIRONMENTAL SCIENCE AND TECHNOLOGY 18: (3) pp. 711-722.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 26

nyelv: angol

2020

Virág Nagypál, Edit Mikó, Cecília Hodúr: Sustainable Water Use Considering Three Hungarian Dairy Farms

SUSTAINABILITY 12: (8) 3145

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 8

nyelv: angol

2013

Nora Pap, Sándor Beszédes, Eva Pongrácz, Liisa Myllykoski, Miklósné Gábor, Ernő Gyimes, Cecília Hodúr, Riitta L. Keiski: Microwave-Assisted Extraction of Anthocyanins from Black Currant Marc

FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY 6: (10) pp. 2666-2674.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 104

nyelv: angol

2011

Beszédes S, László Z, Horváth Z H, Szabó G, Hodúr C: Comparison of the effects of microwave irradiation with different intensities on the biodegradability of sludge from the dairy- and meat-industry

BIORESOURCE TECHNOLOGY 102: (2) pp. 814-821.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 87

nyelv: angol