Országos Doktori Tanács

Személyi adatlap

Hodossi, Sándor

személyes adatok
név
Hodossi Sándor

Az adatok frissességéről nyilatkozott: 2016-01-18

doktori iskolák
intézmény neve
időszak
2007-11-01 –
elérhetőségek
fokozatok
tudományos fokozat
PhD
fokozat megszerzésének éve
1975
fokozatot kiadó intézmény neve
MTA
címek
tudományos cím
DSc
cím megszerzésének éve
1988
címet kiadó intézmény neve
Magyar Tudományos Akadémia
munkahelyek
1988 –

Debreceni Egyetem

professzor emeritus

kutatás
kutatási terület
Zöldségválaszték bővítés; termesztéstörténet; "újburgonya" előállítása, technológiájának fejlesztése
jelenlegi kutatásainak tudományága
növénytermesztési és kertészeti tudományok
közlemények
2015

Domokos-Szabolcsi Éva, Abdalla Neama, El-Ramady Hassan, Kaszás László, Hodossi Sándor: A csicsókában (Heliantus tuberosus L.) rejlő lehetőségek a biofinomító ipar korszakában

KERTGAZDASÁG: A KERTÉSZETI ÉS ÉLELMISZERIPARI EGYETEM A MAGYAR KERTÉSZETI TANÁCS ÉS A MAGYAR KERTÉSZETI TUDOMÁNYOS TÁRSASÁG SZAKFOLYÓIRATA 47: (3) pp. 3-10.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: magyar

2015

Hodossi Sándor: Értékes választékbővító a szárzeller és a gumós édeskömény

AGROFÓRUM - A NÖVÉNYTERMESZTŐK ÉS NÖVÉNYVÉDŐK HAVILAPJA 26: (12) pp. 92-95.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: magyar

2014

Hodossi Sándor, Terbe István: A cikória szabadföldi termesztése és hajtása

AGROFÓRUM - A NÖVÉNYTERMESZTŐK ÉS NÖVÉNYVÉDŐK HAVILAPJA 25: (7) pp. 106-108.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: magyar

2013

Hodossi Sándor: Csicsóka (Helianthus tuberosus L.) a magas bioaktív tartalmú zöldségkülönlegesség

KERTGAZDASÁG: A KERTÉSZETI ÉS ÉLELMISZERIPARI EGYETEM A MAGYAR KERTÉSZETI TANÁCS ÉS A MAGYAR KERTÉSZETI TUDOMÁNYOS TÁRSASÁG SZAKFOLYÓIRATA 45: (2) pp. 9-16.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: magyar

2012

Hodossi Sándor, Dudás L, Kapitány J, Somogyi Gy: Nagy értékű hungarikum a fűszerpaprika

AGROFÓRUM 23: (2) pp. 96-102.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: magyar

2009

Hodossi Sándor, Dudás L: Adalékok a fűszerpaprika hazai termesztésének történetéhez és a C-vitamin felfedezéséhez

KERTGAZDASÁG: A KERTÉSZETI ÉS ÉLELMISZERIPARI EGYETEM A MAGYAR KERTÉSZETI TANÁCS ÉS A MAGYAR KERTÉSZETI TUDOMÁNYOS TÁRSASÁG SZAKFOLYÓIRATA 41: (3) pp. 8-9.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: magyar

2006

Hodossi Sándor, Fári Miklós Gábor: A zöldségválaszték-bővítés néhány elméleti és gyakorlati kérdése

KERTGAZDASÁG: A KERTÉSZETI ÉS ÉLELMISZERIPARI EGYETEM A MAGYAR KERTÉSZETI TANÁCS ÉS A MAGYAR KERTÉSZETI TUDOMÁNYOS TÁRSASÁG SZAKFOLYÓIRATA 38: (4) pp. 3-8.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: magyar

1987

Hodossi Sándor, Pankotai M: Az okra (Abelmoschus esculentus L. Moench) elemösszetétele és annak változásai a tenyészidőszak alatt

ZÖLDSÉGTERMESZTÉSI KUTATÓ INTÉZET BULLETINJE / BULLETIN OF THE VEGETABLE CROP RESEARCH INSTITUTE -: (20) pp. 65-72.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: magyar

1980

Hodossi Sándor: A rezisztencianemesítés feladati és lehetőségei a hazai zöldségnemesítésben

AGRÁRTUDOMÁNYI KÖZLEMÉNYEK = ACTA AGRARIA DEBRECENIENSIS 39: (1/2) pp. 265-268.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: magyar

1973

Hodossi Sándor: Permetező trágyázás hatása a paradicsom termésére

KERTGAZDASÁG: A KERTÉSZETI ÉS ÉLELMISZERIPARI EGYETEM A MAGYAR KERTÉSZETI TANÁCS ÉS A MAGYAR KERTÉSZETI TUDOMÁNYOS TÁRSASÁG SZAKFOLYÓIRATA 5: (1) pp. 53-60.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: magyar