Országos Doktori Tanács

Személyi adatlap

Győri, Zoltán

személyes adatok
név
Győri Zoltán

Az adatok frissességéről nyilatkozott: 2025-01-02

doktori iskolák
időszak
2013-03-18 –
 
intézmény neve
időszak
2017-06-21 –
 
intézmény neve
időszak
2017-08-22 –
 
időszak
2020-10-14 –
fokozatok
tudományos fokozat
CSc
fokozat megszerzésének éve
1988
fokozatot kiadó intézmény neve
Magyar Tudományos Akadémia
címek
tudományos cím
DSc
cím megszerzésének éve
2000
címet kiadó intézmény neve
Magyar Tudományos Akadémia
munkahelyek
2015 –

Debreceni Egyetem

professzor emeritus

kutatás
kutatási terület
agrokémia, minőségvizsgálat, élelmiszer biztonság, élelmiszer- és takarmányanalitika, minőségbiztosítás
jelenlegi kutatásainak tudományága
növénytermesztési és kertészeti tudományok, élelmiszertudományok
akkreditációs szempontból jelentős további információk
2008-tól 2015-ig az Európai Unió COST programjában a Food and Agriculture Domain Comittee magyar tagja;2003-tól 2011-ig A megszűnt Hankóczy Jenő Növénytermesztési, Kertészeti és Élelmiszertudományok Doktori Iskola vezetője; az MTA Környezettudományi Elnöki Bizottság Élelmiszerbiztonsági Albizottságának 2010-tő tagja, majd 2014-től elnöke. Szabadalmak: „ Pepszin és tripszin rezisztens, növényi hisztamináz tartalmú táplálék kiegészítő készítmény és eljárás ennek előállítására” (PCR/HU 2010.000094)
doktori képzés
aktuálisan témavezetett hallgatók
fokozatot szerzett hallgatók
Khalfalla Maha Abdalla Rakaz 2025 Élelmiszertudományok Doktori Iskola (DE) (50%)
Répás Zoltán 2025 Élelmiszertudományok Doktori Iskola (DE)
Csikai Andrea 2017 Hankóczy Jenő Növénytermesztési, Kertészeti és Élelmiszertudományok Doktori Iskola (DE)
Kónya Éva 2016 Hankóczy Jenő Növénytermesztési, Kertészeti és Élelmiszertudományok Doktori Iskola (DE)
Kovács Vilmos 2016 Hankóczy Jenő Növénytermesztési, Kertészeti és Élelmiszertudományok Doktori Iskola (DE)
Burján Zita Kata 2015 Hankóczy Jenő Növénytermesztési, Kertészeti és Élelmiszertudományok Doktori Iskola (DE)
Kovács Sárkány Hajnalka 2015 Hankóczy Jenő Növénytermesztési, Kertészeti és Élelmiszertudományok Doktori Iskola (DE)
Czipa Nikolett 2010 Hankóczy Jenő Növénytermesztési, Kertészeti és Élelmiszertudományok Doktori Iskola (DE)
Eszes Ferenc 2010 Hankóczy Jenő Növénytermesztési, Kertészeti és Élelmiszertudományok Doktori Iskola (DE)
Hegedűs László 2010 Hankóczy Jenő Növénytermesztési, Kertészeti és Élelmiszertudományok Doktori Iskola (DE)
Mars Éva 2009 Hankóczy Jenő Növénytermesztési, Kertészeti és Élelmiszertudományok Doktori Iskola (DE)
Pongráczné Barancsi Ágnes 2009 Hankóczy Jenő Növénytermesztési, Kertészeti és Élelmiszertudományok Doktori Iskola (DE)
Simándi Péter 2008 Hankóczy Jenő Növénytermesztési, Kertészeti és Élelmiszertudományok Doktori Iskola (DE)
Ungai Diána Kinga 2008 Hankóczy Jenő Növénytermesztési, Kertészeti és Élelmiszertudományok Doktori Iskola (DE)
Széles Éva 2007 Hankóczy Jenő Növénytermesztési, Kertészeti és Élelmiszertudományok Doktori Iskola (DE) (50%)
Sipos Péter 2006 Hankóczy Jenő Növénytermesztési, Kertészeti és Élelmiszertudományok Doktori Iskola (DE)
Tóth Árpád 2006 Hankóczy Jenő Növénytermesztési, Kertészeti és Élelmiszertudományok Doktori Iskola (DE)
Markovics Erzsébet 2004 Hankóczy Jenő Növénytermesztési, Kertészeti és Élelmiszertudományok Doktori Iskola (DE)
Nádasdi Józsefné Szabó Gabriella 2004 Hankóczy Jenő Növénytermesztési, Kertészeti és Élelmiszertudományok Doktori Iskola (DE)
Borbély Jánosné 2002 Hankóczy Jenő Növénytermesztési, Kertészeti és Élelmiszertudományok Doktori Iskola (DE)
Veres Edina Szilvia 2001 Hankóczy Jenő Növénytermesztési, Kertészeti és Élelmiszertudományok Doktori Iskola (DE) (50%)
Szilágyi Szilárd 2000 Hankóczy Jenő Növénytermesztési, Kertészeti és Élelmiszertudományok Doktori Iskola (DE)
Dániel Péter Tamás 1998 Hankóczy Jenő Növénytermesztési, Kertészeti és Élelmiszertudományok Doktori Iskola (DE)
Molnár Balázs 1997 Állattenyésztési Tudományok Doktori Iskola (DE)
közlemények
2021
2020

Pfliegler Valter P, Pócsi István, Győri Zoltán, Pusztahelyi Tünde: The Aspergilli and their mycotoxins: metabolic interactions with plants and the soil biota

FRONTIERS IN MICROBIOLOGY 10: 2921

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 95

nyelv: angol

2012

Hajdu I, Bodnár M, Csikós Zs, Wei S, Daróczi L, Gyori Z, Kovacs B, Tamás J, Borbely J: Combined nano-membrane technology for removal of lead ions

JOURNAL OF MEMBRANE SCIENCE 409-410: pp. 44-53.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 114

nyelv: angol

2005

Z Gyori: Sulphur content of winter wheat grain in long term field experiment

COMMUNICATIONS IN SOIL SCIENCE AND PLANT ANALYSIS 36: (1-3) pp. 373-382.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 61

nyelv: angol

2003

Phillips C J C, Győri Z, Kovács B: The effect of adding cadmium and lead alone or in combination to the diet of pigs on their growth, carcase composition and reproduction

JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE 83: (13) pp. 1357-1365.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 68

nyelv: angol

2000

Kovács B, Prokisch J, Győri Z, Kovács A B, Palencsár A J: Studies on soil sample preparation for inductively coupled plasma atomic emission spectrometry analysis

COMMUNICATIONS IN SOIL SCIENCE AND PLANT ANALYSIS 31: (11-14) pp. 1949-1963.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 82

nyelv: angol