Országos Doktori Tanács

Személyi adatlap

Nagy, Balázs

személyes adatok
név
Nagy Balázs

Az adatok frissességéről nyilatkozott: 2024-09-13

doktori iskolák
időszak
2023-09-07 –
 
időszak
2025-09-01 –
elérhetőségek
fokozatok
tudományos fokozat
PhD
fokozat megszerzésének éve
2020
fokozatot kiadó intézmény neve
Magyar Agrár és Élettudományi Egyetem
munkahelyek
2012 –
kutatás
kutatási terület
Borászati technológia
jelenlegi kutatásainak tudományága
agrárműszaki tudományok
doktori képzés
aktuálisan témavezetett hallgatók
abszolutóriumot szerzett hallgatók
fokozatot szerzett hallgatók
közlemények
2023

Bolbás Ildikó, Nagy Balázs, Nyitrainé Sárdy Diána, Sólyom-Leskó Annmária, Steckl Szabina: Biogénamin-koncentráció a csökkentett alkoholtartalmú borokban

BORÁSZATI FÜZETEK 33: (4) pp. 36-41.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: magyar

2022

Steckl Szabina, Sólyom-Leskó Annamária, Nagy Balázs, Szőke Barna: Alkoholtartalom csökkentése speciális élesztőtörzsekkel

BORÁSZATI FÜZETEK 32: (2) pp. 35-39.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: magyar

2022

Dorottya Kocsis, Balázs Dr. Nagy, Dóra Taranyi, Szabina Steckl, Annamária Dr. Sólyom-Leskó, Áron Szövényi, Diána Nyitrainé Dr. Sárdy: Analysis of the dissolved oxygen and carbon dioxide content of carbonated wines in an operational bottling line with different settings

HUNGARIAN AGRICULTURAL RESEARCH: ENVIRONMENTAL MANAGEMENT LAND USE BIODIVERSITY 32: (2) p. 18.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: angol

2022

Dorottya Kocsis, Balázs Dr. Nagy, Dóra Taranyi, Szabina Steckl, Annamária Dr. Sólyom-Leskó, Áron Szövényi, Diána Nyitrainé Dr. Sárdy: Chemical and organoleptic comparison of wines from grape varieties of Badacsony

HUNGARIAN AGRICULTURAL RESEARCH: ENVIRONMENTAL MANAGEMENT LAND USE BIODIVERSITY 32: (2) p. 24.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: angol

2021

Nyitrainé Sárdy Diána, Steckl Szabina, Nagy Balázs: A fiziológiailag aktiv vegyületek jelentősége a bioborkészítés során

In: Fodor, Marietta; Bodor-Pesti, Péter; Deák, Tamás (szerk.) Lippay János – Ormos Imre – Vas Károly (LOV) Tudományos Ülésszak, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Budai Campus (2021) p. 94.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: magyar

2021
2017

Diána Nyitrai-Sárdy, Borbála Horváth, János Soós, Beáta Nyúl-Pühra, Miklós Kállay, Balázs Nagy: BIOGENIC AMINES AND SEROTONIN IN HUNGARIAN WINES PRODUCED WITH ORGANIC YEAST STARTERS

MITTEILUNGEN KLOSTERNEUBURG 67: (2) pp. 113-118.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 1

nyelv: angol

2017

Nagy B., Soós J., Horváth B., Kállay M., Nyúl-Pühra B., Nyitrai-Sárdy D.: The effect of fine lees as a reducing agent in sur lie wines, aged with various sulphur dioxide concentrations

ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 46: (1) pp. 109-115.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 11

nyelv: angol