Országos Doktori Tanács

Személyi adatlap

Gosztola, Beáta

személyes adatok
név
Gosztola Beáta

Az adatok frissességéről nyilatkozott: 2024-06-15

doktori iskolák
időszak
2017-05-17 –
 
időszak
2025-09-01 –
fokozatok
tudományos fokozat
PhD
fokozat megszerzésének éve
2012
fokozatot kiadó intézmény neve
Budapesti Corvinus Egyetem
munkahelyek
2002 –
kutatás
kutatási terület
Kemotaxonómia, kemoszindrómák kutatása, vad gyógynövényfajok termesztésbevonásának megalapozása, termesztéstechnológiai paraméterek produkciót befolyásoló hatásainak értékelése,gyógynövény génmegőrzés
jelenlegi kutatásainak tudományága
növénytermesztési és kertészeti tudományok
doktori képzés
aktuálisan témavezetett hallgatók
abszolutóriumot szerzett hallgatók
közlemények
2022

Hazarika Urbashi, Kovács Zoltán, Bodor Zsanett, Gosztola Beata: Phytochemicals and organoleptic properties of French tarragon (Artemisia dracunculus L.) influenced by different preservation methods

LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 169: (ua.) p. 114006.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 1

nyelv: angol

2020

Urbashi Hazarika, Beáta Gosztola: Lyophilization and its effects on the essential oil content and composition of herbs and spices – A review

ACTA SCIENTIARUM POLONORUM - TECHNOLOGIA ALIMENTARIA 19: (4) pp. 467-473.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 4

nyelv: angol

2019

Kerekes Diána, Csorba Attila, Gosztola Beáta, Németh-Zámbori Éva, Kiss Tivadar, Csupor Dezső: Furocoumarin Content of Fennel - Below the Safety Threshold

MOLECULES 24: (15) 2844

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 8

nyelv: angol

2018

Huong Thi Nguyen, Péter Radácsi, Beáta Gosztola, Péter Rajhárt, Éva Zámboriné Németh: Accumulation and composition of essential oil due to plant development and organs in wormwood (Artemisia absinthium L.)

INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS 123: (1) pp. 232-237.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 11

nyelv: angol

2010

Gosztola B., Sárosi S., Németh E.: Variability of the essential oil content and composition of Chamomile (Matricaria recutita L.) affected by Weather Conditions

NATURAL PRODUCT COMMUNICATIONS 5: (3) pp. 465-470.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 34

nyelv: angol