Országos Doktori Tanács

Személyi adatlap

Kovács, Mónika

személyes adatok
név
Kovács Mónika

Az adatok frissességéről nyilatkozott: 2022-01-25

doktori iskolák
fokozatok
tudományos fokozat
PhD
fokozat megszerzésének éve
2009
fokozat tudományága
fokozatot kiadó intézmény neve
Budapesti Corvinus Egyetem
munkahelyek
2004 –
kutatás
kutatási terület
mikrobiális genetika, molekuláris biológia, enzim termelés és jellemzés, mikrobiális biokontroll, élelmiszer és környezeti biotechnológia
jelenlegi kutatásainak tudományága
élelmiszertudományok, környezettudományok
doktori képzés
abszolutóriumot szerzett hallgatók
fokozatot szerzett hallgatók
közlemények
2019

Mondal S., Berihun M., Kovacs M., Vatai G., Koris A.: Partial refinement of fungal chitinase (Beauveria bassiana) with multistage membrane filtration

ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 48: (3) pp. 277-287.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 1

nyelv: angol

2018

Szűcs Kata Dorina, Kovács Mónika, Stefanovits-Bányai Éva: Antibacterial effects of unifloral honeys and propolis in the context of their antioxidant capacity and colour

In: Tünde, Alapi; István, Ilisz (szerk.) Proceedings of the 24th International Symposium on Analytical and Environmental Problems, Szegedi Tudományegyetem (2018) p. 48.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: angol

2018

Arijit Nath, Ádám Szabó, Krisztina Albert, Attila Csighy, Gyula Vatai, Igor Gáspár, Ildikó Bíró, Renáta Gerencsér-Berta, Ildikó Galambos, Gabriella Kiskó, Mónika Kovács, Andras Koris: Thermal water effluent recycles using ultrafiltration membrane-based technology – Process development and techno-economical analysis

In: V. Soós Ernő Nemzetközi Tudományos Konferencia Víz- és szennyvízkezelés az iparban, (2018) CD-ROM/Nath

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: angol

2017

Angyal Viola Zsuzsanna, Kovács Mónika, Stefanovitsné Bányai Éva: Homoktövis (Hippophae rhamnoides L.) antioxidáns kapacitásának és antibakteriális hatásának vizsgálata

In: Fodor, Marietta; Bodor, Péter (szerk.) ITT - Ifjú Tehetségek Találkozója, Szent István Egyetem, Budai Karok (volt KÉE) (2017) pp. 72-75.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: magyar

2015

Čanak I, Berkics A, Bajcsi N, Kovács M, Belák Á, Teparić R, Maráz A, Mrša V: Purification and characterization of a novel cold-active lipase from the yeast Candida zeylanoides

JOURNAL OF MOLECULAR MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY 25: (6) pp. 403-411.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 3

nyelv: angol

2014

Belák Á, Héher B, Füstös Z, Kovács M, Maráz A: Endophytic bacteria from Capsicum annuum var. grossum cultivars and their inhibitory effects on Listeria monocytogenes

ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 43: (Suppl. 1) pp. 9-20.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: angol

2013

Anna Maráz, Mónika Kovács: Food Spoilage by Cold-Adapted Yeasts

In: Piearo, Buzzini; Rosa, Margesin (szerk.) Cold-Adapted Yeasts, Springer Science+Business Media (2013) pp. 497-532.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: angol

2011

Belák Á, Kovács M, Hermann Zs, Holczmann Á N, Márta D, Cenič Stojakovič S, Bajcsi N, Maráz A: Molecular analysis of poultry meat spoiling microbiota and heterogeneity of their proteolytic and lipolytic enzyme activities

ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 40: (Suppl.) pp. 3-22.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 6

nyelv: angol

2008

Kovács Mónika, Stuparevič I., Mrša V., Maráz Anna: Characterization of Ccw7p cell wall proteins and the encoding genes of Saccharomyces cerevisiae wine yeast strains

FEMS YEAST RESEARCH 8: (7) pp. 1115-1126.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 11

nyelv: angol