Országos Doktori Tanács

Személyi adatlap

Lugasi, Andrea

személyes adatok
név
Lugasi Andrea

Az adatok frissességéről nyilatkozott: 2025-08-14

doktori iskolák
időszak
 
időszak
2007-11-01 –
 
intézmény neve
időszak
2017-08-22 –
 
időszak
2018-01-29 –
elérhetőségek
fokozatok
tudományos fokozat
PhD
fokozat megszerzésének éve
2001
fokozat tudományága
fokozatot kiadó intézmény neve
Semmelweis Egyetem
címek
tudományos cím
Habilitáció
cím megszerzésének éve
2007
címet kiadó intézmény neve
Szent István Egyetem
munkahelyek
2013 – 2025
2007 – 2013

Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet

főigazgató-helyettes

1985 – 2013

Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet

mérnök munkatárs

kutatás
kutatási terület
élelmiszeranalitika, élelmiszerekben lejátszódó szabad gyökös reakciók, fenntartható táplálkozástudomány, természetes antioxidánsok szerepe a betegségek prevenciójában, élelmiszerszabályozás
jelenlegi kutatásainak tudományága
élelmiszertudományok, egészségtudományok
akkreditációs szempontból jelentős további információk
2007 habilitáció, Szent István Egyetem, Növénytermesztési és Kertészeti Tudományok
közlemények
2024

Soós Gabriella, Lugasi Andrea: Consumer attitude research regarding food hypersensitivity

INTERNATIONAL JOURNAL OF GASTRONOMY AND FOOD SCIENCE 36: pp. 1–11

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 5

nyelv: angol

2024

AlOudat M., Magyar N., Simon Sarkadi L., Shaikh A. Mukarram, Kovacs B., Lugasi A.: Perception of chefs and the restaurants' management involved in menu planning on health and nutrition in Hungary

ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 53: (3) pp. 506–512

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: angol

2023

Györéné Kis Gyöngyi, Drexler Dóra, Soós Gabriella, Lugasi Andrea, Ujj Apolka: Organic Food Consumption in Hungary – Factors Supporting Consumption Growth

EUROPEAN COUNTRYSIDE 15: (4) pp. 579–597

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 1

nyelv: angol

2023

Lugasi Andrea: Tropane alkaloids in food – real and perceived risks

ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK 69: (1) pp. 4317–4336

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 1

nyelv: angol

2021

AlOudat Mohannad, Magyar Norbert, Sarkadi Lívia Simon, Lugasi Andrea: Nutritional Content Of Ready-To-Eat Meals Sold In Groceries In Hungary

INTERNATIONAL JOURNAL OF GASTRONOMY AND FOOD SCIENCE 24: (July) 7 p.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 23

nyelv: angol

2008

Siró I, Kápolna E, Kápolna B, Lugasi A: Functional food. Product development, marketing and consumer acceptance—A review

APPETITE 51: (3) pp. 456–467

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 1700

nyelv: angol

2006

Brandt S, Pék Z, Barna É, Lugasi A, Helyes L: Lycopene content and colour of ripening tomatoes as affected by environmental conditions

JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE 86: (4) pp. 568–572

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 356

nyelv: angol

2006

Helyes L, Lugasi A, Pék Z: Tomato fruit quality and content depend on stage of maturity

HORTSCIENCE 41: (6) pp. 1400–1401

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 118

nyelv: angol

2005

Pogonyi Á, Pék Z, Helyes L, Lugasi A: Effect of grafting on the tomato’s yield, quality and main fruit components in spring forcing.

ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 34: (4) pp. 453–462

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 178

nyelv: angol