Országos Doktori Tanács

Személyi adatlap

Szekeresné Szabó, Szilvia

személyes adatok
név
Szekeresné Szabó Szilvia

Az adatok frissességéről nyilatkozott: 2019-04-09

doktori iskolák
intézmény neve
időszak
2016-07-12 –
fokozatok
tudományos fokozat
PhD
fokozat megszerzésének éve
2014
fokozat tudományága
fokozatot kiadó intézmény neve
Pécsi Tudomáynegyetem
munkahelyek
2003 –

Pécsi Tudományegyetem

egyetemi oktató

kutatás
kutatási terület
A 2-es típusú diabetes és metabolikus szindróma szűrése a roma kisebbség körében rizikó meghatározás alapján – életmód, diétás intervenciók hatása a betegség kialakulására
jelenlegi kutatásainak tudományága
egészségtudományok
doktori képzés
aktuálisan témavezetett hallgatók
abszolutóriumot szerzett hallgatók
fokozatot szerzett hallgatók
doktori tanulmányok
közlemények
2018

Vágási A, Breitenbach Z, Figler M, Szekeresné Szabó Sz: Probiotikumfogyasztási szokások antibiotikumos kezelés esetén

ÚJ DIÉTA: A MAGYAR DIETETIKUSOK LAPJA (2001-) 27: (1) pp. 25-28.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: magyar

2016

Szekeresné Szabó Sz, Breitenbach Z, Csölle I, Gubicskóné Kisbenedek A, Kovács R, Polyák É, Raposa L B, Szabó Z, Figler M: A növényi csírák beltartalmi összetételének analitikai vizsgálata, egészségre gyakorolt hatásuk

In: Betlehem, J (szerk.) 25 év a táplálkozástudományban a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán, Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar (PTE ETK) (2016) pp. 54-64.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: magyar

2014

Gubicskóné Kisbenedek A, Szabo Sz, Polyák É, Breitenbach Z, Bóna Á, Márk L, Figler M: Analysis of trans-resveratrol in Oilseeds by High-performance Liquid Cromatography

ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 43: (3) pp. 459-464.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: angol

2014

Szekeresné Szabó Sz, Balázsevitsné Tamás B, Armbruszt S: A táplálkozás hatása a teljesítőképességre expedíción részt vett hegymászóknál

ÚJ DIÉTA: A MAGYAR DIETETIKUSOK LAPJA (2001-) 23: (2-3) pp. 6-8.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: magyar

2014

Szabó Sz, Németh Zs, Polyák E, Bátai I, Kerényi M, Figler M: Preliminary communication antibacterial effect of sprouts against human pathogens in vitro

ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 43: (3) pp. 501-508.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 1

nyelv: angol

2013

Szekeresné Szabó Sz, Breitenbach Z, Gubicskóné Kisbenedek A, Polyák É, Szabó Z, Figler M: Az étkezési csírák fogyasztási gyakorisága

ÚJ DIÉTA: A MAGYAR DIETETIKUSOK LAPJA (2001-) 22: (4) pp. 21-23.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 2

nyelv: magyar

2013

Szekeresné Szabó Szilvia, Magyar Brigitta Anna: Életmódvizsgálatok utánpótláskorú középiskolás sportolóknál

ÚJ DIÉTA: A MAGYAR DIETETIKUSOK LAPJA (2001-) 22: (2-3) pp. 14-16.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: magyar

2013

Mátyus B, Szekeresné Szabó Sz: Organikus és nem organikus nyersanyagok összehasonlító vizsgálata

ÚJ DIÉTA: A MAGYAR DIETETIKUSOK LAPJA (2001-) 22: (4) pp. 6-7.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: magyar

2010

Polyak E, Gombos K, Hajnal B, Bonyar-Muller K, Szabo S, Gubicsko-Kisbenedek A, Marton K, Ember I: Effects of artificial sweeteners on body weight, food and drink intake

ACTA PHYSIOLOGICA HUNGARICA 97: (4) pp. 401-407.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 19

nyelv: angol