Országos Doktori Tanács

Személyi adatlap

Deli, József

személyes adatok
név
Deli József

Az adatok frissességéről nyilatkozott: 2024-06-12

doktori iskolák
intézmény neve
doktori iskola
időszak
2007-11-01 –
fokozatok
tudományos fokozat
PhD
fokozat megszerzésének éve
1997
fokozat tudományága
fokozatot kiadó intézmény neve
Pécsi Orvostudományi Egyetem
címek
tudományos cím
DSc
cím megszerzésének éve
2003
cím tudományága
címet kiadó intézmény neve
Magyar Tudományos Akadémia
munkahelyek
1981 –

Pécsi Tudományegyetem

egyetemi tanár

kutatás
kutatási terület
Természetben előforduló karotinoidok analízise, izolálása, szerkezetvizsgálata, kémiai átalakításuk vizsgálata
jelenlegi kutatásainak tudományága
kémiai tudományok
doktori képzés
aktuálisan témavezetett hallgatók
abszolutóriumot szerzett hallgatók
fokozatot szerzett hallgatók
közlemények
2023

Pap Ramóna, Pandur Edina, Jánosa Gergely, Sipos Katalin, Fritz Ferenc Rómeó, Nagy Tamás, Agócs Attila, Deli József: Protective Effects of 3′-Epilutein and 3′-Oxolutein against Glutamate-Induced Neuronal Damage

INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES 24: (15) 12008

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 1

nyelv: angol

2021

Murillo Enrique, Deli József, Nagy Veronika, Molinar-Toribio Eunice, Sándor Viktor, Marton Krisztina, Agócs Attila: Carotenoid profile of two capsorubin-rich tropical plants

JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS 97: 103798

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 7

nyelv: angol

2016

Turcsi Erika, Nagy Veronika, Deli József: Study on the elution order of carotenoids on endcapped C18 and C30 reverse silica stationary phase. A rewiev of the database

JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS 47: pp. 101-112.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 32

nyelv: angol

2009

Nagy V, Agócs A, Turcsi E, Deli J: Isolation and Purification of Acide-labile Carotenoid 5,6-Epoxides on Modified Silica Gels

PHYTOCHEMICAL ANALYSIS 20: (2) pp. 143-148.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 8

nyelv: angol

2007

Agocs A, Nagy V, Szabo Z, Mark L, Ohmacht R, Deli J: Comparative Study on the Carotenoid Composition of the Peel and the Pulp of Different Citrus Species

INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES 8: (3) pp. 390-394.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 82

nyelv: angol

2003

Simonyi M, Bikádi Z, Zsila F, Deli J: Supramolecular exciton chirality of carotenoid aggregates

CHIRALITY: THE PHARMACOLOGICAL BIOLOGICAL AND CHEMICAL CONSEQUENCES OF MOLECULAR ASYMMETRY 15: (8) pp. 680-698.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 143

nyelv: angol

1991

Matus Z, Deli J, Szabolcs J: Carotenoid composition of yellow pepper during ripening: isolation of β-cryptoxanthin 5,6-epoxide

JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 39: (11) pp. 1907-1914.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 65

nyelv: angol