Országos Doktori Tanács

Személyi adatlap

Lehota, József

személyes adatok
név
Lehota József

Az adatok frissességéről nyilatkozott: 2020-11-19

doktori iskolák
intézmény neve
időszak
2007-11-01 –
 
doktori iskola
időszak
2020-10-14 –
elérhetőségek
fokozatok
tudományos fokozat
PhD
fokozat megszerzésének éve
1991
fokozat tudományága
fokozatot kiadó intézmény neve
MTA Tudományos Minősítő Bizottság
címek
tudományos cím
DSc
cím megszerzésének éve
2007
cím tudományága
címet kiadó intézmény neve
Magyar Tudományos Akadémia
munkahelyek
2006 –

Debreceni Egyetem AVK

egyetemi tanár

1972 –
kutatás
kutatási terület
Élelmiszer-fogyasztói magatartás, szervezeti piacok magatartása, piaci orientáció és stratégiai csoportok, szektorstratégiák, marketingkutatási módszerek fejlesztése,
jelenlegi kutatásainak tudományága
gazdálkodás- és szervezéstudományok, közgazdaságtudományok
akkreditációs szempontból jelentős további információk
Szerkesztőbizottsági tagság: Journal of International Food and Agribusiness Marketing, New York (1993-) Economic Issues, University of Creete, Greece (1996-) Hungarian Agricultural Research, Budapest (1994-) Tejgazdaság (Hungarian Dairy Journal), MÉTE, Budapest (1994-) Gazdálkodók Kézikönyve, RAABE Kiadó, Budapest (1999–2003) Marketing és Menedzsment (2000–) Studies in Agricultural Economics (2003–) Élelmiszer, Táplálkozás és Marketing, Kaposvári Egyetem (2004-)
doktori képzés
aktuálisan témavezetett hallgatók
fokozatot szerzett hallgatók
Buda Gabriella 2021 Gazdaság- és Regionális Tudományok Doktori Iskola (MATE)
Manuel Tiago 2021 Gazdaság- és Regionális Tudományok Doktori Iskola (MATE)
Mezőné Oravecz Titanilla Éva 2021 Gazdaság- és Regionális Tudományok Doktori Iskola (MATE)
Szabó Imola 2021 Gazdaság- és Regionális Tudományok Doktori Iskola (MATE)
AbdAlrahman Mohammad Salem 2020 Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktori Iskola (MATE) (50%)
Fehér Ilona 2020 Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktori Iskola (MATE)
Kalmárné Rimóczi Csilla 2019 Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktori Iskola (MATE)
Stummer Judit 2019 Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktori Iskola (MATE)
Dudás Péter 2015 Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktori Iskola (MATE)
Hegyi Adrienn 2015 Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktori Iskola (MATE) (50%)
Karakasné Morvay Klára Ilona 2015 Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktori Iskola (MATE)
Boll Anikó 2014 Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktori Iskola (MATE)
Csíkné Mácsai Éva 2014 Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktori Iskola (MATE)
Balló Zsófia 2013 Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktori Iskola (MATE)
Szűcs Róbert Sándor 2011 Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola (DE) (50%)
Magyar Zoltán 2010 Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktori Iskola (MATE)
Domán Szilvia 2009 Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktori Iskola (MATE)
Gyenge Balázs 2009 Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktori Iskola (MATE)
Popovics Anett 2009 Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktori Iskola (MATE)
Tomcsányi Péter 2005 Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktori Iskola (MATE)
Pénzes Györgyné 2004 Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktori Iskola (MATE)
Szakács Attila 2004 Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktori Iskola (MATE)
Constantinovits Milán 2003 Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktori Iskola (MATE)
Komáromi László 2003 Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktori Iskola (MATE)
Ugrósdy György 2003 Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktori Iskola (MATE)
Komáromi Nándor 1999 Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktori Iskola (MATE)
Szűcs Judit 1999 Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktori Iskola (MATE)
Horváth Ágnes 1997 Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktori Iskola (MATE)
közlemények
2018

Illés B. Cs., Tóth A. J., Dunay A., Lehota J., Bittsánszky A.: Evaluation of food safety knowledge and microbial status of food contact surfaces in schools

JOURNAL OF FOOD SAFETY 38: (4) e12480

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 1

nyelv: angol

2018

Dunay Anna, Lehota József, Mácsai Éva, Illés Bálint Csaba: Short Supply Chain: Goals, Objectives and Attitudes of Producers

ACTA POLYTECHNICA HUNGARICA 15: (6) pp. 199-217.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 2

nyelv: angol

2017

BUDA Gabriella, LEHOTA József: Az internetalapú közösségi gazdálkodás formái = Forms of Internet-based Collaborative Economy

GAZDASÁG ÉS TÁRSADALOM 9: (2) pp. 23-46.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: magyar

2016

Ildikó Kovács, József Lehota, Nándor Komáromi: Sustainable Consumption Decisions – A Quantitative Study Exploring the Role of CSR in Consumption Decisions

INTERNATIONAL JOURNAL OF BUSINESS INSIGHTS AND TRANSFORMATION 9: (1) pp. 61-64.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: angol

2015

Lehota József, Németh Nikolett, Gyenge Balázs: Fogyasztói szokások felmérése az étrend-kiegészítők körében az élelmiszer-biztonság szempontjából - demokutatás

GAZDÁLKODÁS 59: (6) pp. 527-546.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: magyar

2014

Lehota József, Horváth Ágnes, Rácz Georgina: The effect of sustainability on the information search behaviour of Hungarian consumers through the practice of food purchasing

ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 43: (3) pp. 437-443.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 1

nyelv: angol

2013

Lehota József, Horváth Ágnes, Rácz Georgina: A potenciális LOHAS fogyasztók megjelenése Magyarországon

MARKETING ÉS MENEDZSMENT 47: (4) pp. 36-54.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 3

nyelv: magyar

2006

Garcia Martinez M, Poole N, Skinner C, Illés Cs, Lehota J: Food Safety Performance in European Union Accession Countries: Benchmarking the Fresh Produce Import Sector in Hungary

AGRIBUSINESS (HOBOKEN): AN INTERNATIONAL JOURNAL 22: (1) pp. 69-89.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 63

nyelv: angol

2000

József Lehota: The Market Situation of Dairy Products with Added Value Content in Hungary

AGRICULTURAL ECONOMICS 23: (2) pp. 101-119.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: angol