Országos Doktori Tanács

Személyi adatlap

Zalán, Zsolt

személyes adatok
név
Zalán Zsolt

Az adatok frissességéről nyilatkozott: 2025-01-07

doktori iskolák
fokozatok
tudományos fokozat
PhD
fokozat megszerzésének éve
2008
fokozat tudományága
fokozatot kiadó intézmény neve
Budapesti Corvinus Egyetem
munkahelyek
2021 –
2002 –

Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ - Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet

tudományos főmunkatárs

kutatás
kutatási terület
Tejsavas fermentáció kutatása, a Lactobacillus törzsek szerepének, alkalmazhatóságának, antimikrobiális aktivitásának, metabolit és bakteriocin termelésének vizsgálata.
jelenlegi kutatásainak tudományága
élelmiszertudományok
doktori képzés
aktuálisan témavezetett hallgatók
abszolutóriumot szerzett hallgatók
közlemények
2022

Perjéssy Judit, Hegyi Ferenc, Nagy-Gasztonyi Magdolna, Zalán Zsolt: Effect of the lactic acid fermentation by probiotic strains on the sour cherry juice and its bioactive compounds

FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL 28: (5) pp. 408-420.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 7

nyelv: angol

2022
2011

Zalan Z, Hudacek J, Toth-Markus M, Husova E, Solichova K, Hegyi F, Plockova M, Chumchalova J, Halasz A: Sensorically and antimicrobially active metabolite production of Lactobacillus strains on Jerusalem artichoke juice

JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE 91: (4) pp. 672-679.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 13

nyelv: angol

2010

Zalan Z, Hudacek J, Stetina J, Chumchalova J, Halasz A: Production of organic acids by Lactobacillus strains in three different media

EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY 230: (3) pp. 395-404.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 105

nyelv: angol

2005

Zalan Z, Nemeth E, Barath A, Halasz A: Influence of growth medium on hydrogen peroxide and bacteriocin production of Lactobacillus strains

FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY 43: (3) pp. 219-225.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 29

nyelv: angol