Országos Doktori Tanács

Személyi adatlap

Hermánné Juhász, Réka

személyes adatok
név
Hermánné Juhász Réka

Az adatok frissességéről nyilatkozott: 2023-07-05

doktori iskolák
időszak
2016-01-07 –
 
intézmény neve
időszak
2023-03-03 –
 
intézmény neve
időszak
2023-09-28 –
fokozatok
tudományos fokozat
PhD
fokozat megszerzésének éve
2008
fokozat tudományága
fokozatot kiadó intézmény neve
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
munkahelyek
2017 –

Semmelweis Egyetem

egyetemi oktató

kutatás
kutatási terület
Élelmiszer-reológiai vizsgálatok: rotációs és oszcillációs reometriai módszerek kidolgozása, állományprofil analízis. Természetes állománykialakító adalékanyagok fejlesztése.
jelenlegi kutatásainak tudományága
élelmiszertudományok
doktori képzés
aktuálisan témavezetett hallgatók
abszolutóriumot szerzett hallgatók
közlemények
2020

Penksza Péter, Juhász Réka, Szabó‐Nótin Beatrix, Sipos László: Xylo‐oligosaccharides as texture modifier compounds in aqueous media and in combination with food thickeners

FOOD SCIENCE AND NUTRITON 8: (7) pp. 3023-3030.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 4

nyelv: angol

2019

Varga Áron, Gáspár Igor, Juhász Réka, Ladányi Márta, Hegyes-Vecseri Beáta, Kókai Zoltán, Márki Edit: Beer microfiltration with static turbulence promoter: Sum of ranking differences comparison

JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING 42: (1) e12941

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 6

nyelv: angol

2018

Péter Penksza, Zsófia Banka, Silárd Kun, Klára Pásztor-Huszár, Csaba Németh, Adrienn Tóth, Réka Juhász: UTILIZATION OF XYLO-OLIGOSACCHARIDES AS PREBIOTICS IN YOGHURT

JOURNAL OF HYGIENIC ENGINEERING AND DESIGN 22: pp. 66-71.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 3

nyelv: angol

2017

Réka Juhász, András Salgó: Food additives: Mercy or ban

CURRENT GREEN CHEMISTRY 4: (2) pp. 67-73.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 3

nyelv: angol

2013

Penksza Péter, Sárosi Réka, Juhász Réka, Manninger-Kóczán Kata, Szabó-Nótin Beatrix, Szakács László, Barta József: Jerusalem Artichoke Powder as Food Additive in Dairy Products and Fat Replacers

ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 42: (Supplement) pp. 53-62.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 3

nyelv: angol

2013

Juhász Réka, Horváth Kinga, Dalmadi István, Andrássy Éva, Salgó András, Farkas József: Studies on damage of starches in irradiated wheat and white pepper using Rapid Visco-Analyser (RVA)

ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 42: (4) pp. 576-585.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: angol

2012

Radványi Dalma, Juhász Réka, Németh Csaba, Suhajda Ágnes, Balla Csaba, Dr. Barta József: Evaluation of the stability of whipped egg white

CZECH JOURNAL OF FOOD SCIENCES 30: (5) pp. 412-420.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 9

nyelv: angol

2011

Szabó-Nótin Beatrix, Dr. Stégerné Máté Mónika, Juhász Réka, Jakab Dávid, Dr. Monspart Elemérné, Dr. Barta József: Changes of phenolic compounds in black currant during vacuum drying process

ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 40: (Suppl.1) pp. 120-129.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 4

nyelv: angol