Országos Doktori Tanács

Személyi adatlap

Szedljak, Ildikó

személyes adatok
név
Szedljak Ildikó

Az adatok frissességéről nyilatkozott: 2024-07-10

doktori iskolák
fokozatok
tudományos fokozat
PhD
fokozat megszerzésének éve
2011
fokozat tudományága
fokozatot kiadó intézmény neve
Budapesti Corvinus Egyetem
munkahelyek
2016 –
2001 –

Budapesti Corvinus Egyetem

egyetemi adjunktus

kutatás
kutatási terület
Gabona-és pszeudocereália bázisú, gluténmentes minőségi száraztészta és sütőipari termékek fejlesztése. Hiperkinetikus szindrómában szenvedő gyermekek táplálkozási szokásainak kutatása.
jelenlegi kutatásainak tudományága
élelmiszertudományok
doktori képzés
aktuálisan témavezetett hallgatók
abszolutóriumot szerzett hallgatók
fokozatot szerzett hallgatók
közlemények
2024

"Kárpáti Melitta", "Szedljak Ildikó": Dióőrlemények felhasználási lehetőségei gluténmentes, csökkentett szénhidráttartalmú ostya fejlesztésében

In: Fodor, Marietta; Bodor-Pesti, Péter; Deák, Tamás (szerk.) A 2023. évi Lippay János – Ormos Imre – Vas Károly (LOV) Tudományos Ülésszak tanulmányai [Proceedings of János Lippay – Imre Ormos – Károly Vas (LOV) Scientific Meeting, 2023], Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Budai Campus (2024) pp. 176-182.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: magyar

2023

Majoros Réka, Szedljak Ildikó Judit: Rovarőrleménnyel dúsított gluténmentes kölestészták fejlesztése, kémiai és érzékszervi minősítése

ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK 69: (3) pp. 4477-4489.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: magyar

2022

Nóra de Jonge, Katalin Kóczán-Manningerb, Vivien Szatmári, Ildikó Szedljak, Katalin Badak-Kerti: Comparative study of coffee substitutes

In: Szalóki-Dorkó, Lilla; Batáné Vidács, Ildikó; Kumar, Pradeep; Pomázi, Andrea; Gere, Attila (szerk.) 4th FoodConf - International Conference on Food Science and Technology. Book of Abstracts, Élelmiszertudományért OKF Alapítvány (2022) p. 80.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: angol

2022

Dóra Gerendeli, Anikó Kovács, Szedljak Ildikó: Development of lactose and gluten free ravioli

In: Fodor, Marietta; Bodor-Pesti, Péter; Deák, Tamás (szerk.) A Lippay János – Ormos Imre – Vas Károly (LOV) Tudományos Ülésszak tanulmányai [Proceedings of János Lippay – Imre Ormos – Károly Vas (LOV) Scientific Meeting], Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Budai Campus (2022) pp. 826-829.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: angol

2022

Kreszadló Luca, Soós Anita, Szedljak Ildikó Judit: Édesburgonya liszttel dúsított quinoaliszt-alapú száraztészta vizsgálata=Investigation of quinoa flour based pasta enriched with sweet potato flour

ÉLELMISZER TUDOMÁNY TECHNOLÓGIA 72: (1-2) pp. 19-23.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: Angol, Magyar

2021

Nyulas-Zeke Ildikó, Richárd Pintér, Ivett Jakab, Anikó Kovács, Ildikó Szedljak, Katalin Kóczán-Manninger, Anikó Lambert-Meretei, Katalin Badak-Kerti: Biscuits with reduced carbohydrate and increased protein content -from idea to production

In: Fodor, Marietta; Bodor-Pesti, Péter; Deák, Tamás (szerk.) Lippay János – Ormos Imre – Vas Károly (LOV) Tudományos Ülésszak, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Budai Campus (2021) p. 96.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: angol

2021

Mardani M., Somogyi L., Szedljak I., Prauda I., Farmani J., Badakné Kerti K.: Efficiency of sea buckthorn extract in oxidative stability improvement of high oleic sunflower oil

ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 50: (4) pp. 527-536.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 3

nyelv: angol

2021

Ivett Jakab, Katalin Badakné Kerti, Kóczán Györgyné, Anita Soós, Anikó Meret, Ildikó Szedljak, Anikó Kovács: Improving the nutritional and physiological characteristics of donuts using press-cake

In: Fodor, Marietta; Bodor-Pesti, Péter; Deák, Tamás (szerk.) Lippay János – Ormos Imre – Vas Károly (LOV) Tudományos Ülésszak, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Budai Campus (2021) p. 70.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: angol

2020

Jakab I, Tormási J., Dhaygude V, Mednyánszky Zs, Sipos L., Szedljak I: Cricket flour-laden millet flour blends' physical and chemical composition and adaptation in dried pasta products

ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 49: (1) pp. 4-12.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 16

nyelv: angol