Országos Doktori Tanács

Személyi adatlap

Pomázi, Andrea

személyes adatok
név
Pomázi Andrea

Az adatok frissességéről nyilatkozott: 2025-05-06

doktori iskolák
időszak
2016-01-07 –
 
időszak
2025-05-06 –
 
időszak
2025-09-01 –
fokozatok
tudományos fokozat
CSc
fokozat megszerzésének éve
1998
fokozat tudományága
fokozatot kiadó intézmény neve
Magyar Tudományos Akadémia
munkahelyek
2016 –
kutatás
kutatási terület
Mikroba populációk vizsgálata. Gombák identifikálására és markerezésére alkalmas molekuláris biológiai módszerek fejlesztése és adaptálása. Gombák biotechnológiai alkalmazása. Borászati mikrobiológia.
jelenlegi kutatásainak tudományága
élelmiszertudományok, bio-, környezet- és vegyészmérnöki tudományok
doktori képzés
közlemények
2022

MÓNIKA KOVÁCS, ÁGNES BELÁK, ANDREA TACZMAN -BRÜCKNER, Pomázi Andrea: DEVELOPMENT OF PCR FOR THE SPECIFIC DETECTION OF BOTRYTIS CINEREA

In: Magyar Mikrobiológiai Társaság és a MMT Alapítványa (szerk.) A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium, Magyar Mikrobiológiai Társaság (MMT) (2022) p. 31.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: angol

2022

ÁGNES BELÁK, MÓNIKA KOVÁCS, ANDREA TACZMAN-BRÜCKNER, ANDREA POMÁZI: INVESTIGATION OF THE GENETIC DIVERSITY OF BOTRYTIS CINEREA POPULATION IN TOKAJ HEGYALJ A USING RAPD METHOD

In: Magyar Mikrobiológiai Társaság és a MMT Alapítványa (szerk.) A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium, Magyar Mikrobiológiai Társaság (MMT) (2022) p. 8.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: angol

2021

Kovács Brigitta, Mihályfi Csilla, Salma Amjad, Taczmanné Brückner Andrea, Kocsis Tamás, Pomázi Andrea: Tokaji Borvidékről származó fonalas és élesztőgombák biokontroll hatásának vizsgálata

In: Fodor, Marietta; Bodor-Pesti, Péter; Deák, Tamás (szerk.) Lippay János – Ormos Imre – Vas Károly (LOV) Tudományos Ülésszak, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Budai Campus (2021) pp. 79-80.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: magyar

2014

Magyar Ildikó, Nyitrai-Sárdy Diána, Leskó Annamária, Pomázi Andrea, Kállay Miklós: Anaerobic organic acid metabolism of Candida zemplinina in comparison with Saccharomyces wine yeasts

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY 178: pp. 1-6.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 44

nyelv: angol

1997

Kerényi Z, Táborhegyi É, Pomázi A, Hornok L: Variability amongst strains of Fusarium poae assessed by vegetative compatibility and RAPD polymorphism

PLANT PATHOLOGY 46: (6) pp. 882-889.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 23

nyelv: angol

1996

Turoczi G, Fekete C, Kerenyi Z, Nagy R, Pomazi A, Hornok L: Biological and molecular characterisation of potential biocontrol strains of Trichoderma

JOURNAL OF BASIC MICROBIOLOGY 36: (1) pp. 63-72.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 13

nyelv: angol

1994

Pomázi A, Wittner A, Pesti M, Hornok L: A PCR-generated simple RFLP-probe differentiates three distinct groups within Fusarium oxysporum f.sp pisi

ACTA PHYTOPATHOLOGICA ET ENTOMOLOGICA HUNGARICA 29: pp. 203-213.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 6

nyelv: angol

1993

Toth A, Barnavetro I, Gyongyosi A, Pomazi A, Szecsi A, Hornok L: PREVALENCE AND MYCOTOXIN PRODUCTION OF FUSARIUM SPECIES ISOLATED FROM WHEAT GRAINS IN HUNGARY

ACTA PHYTOPATHOLOGICA ET ENTOMOLOGICA HUNGARICA 28: (1) pp. 3-12.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 8

nyelv: angol