Országos Doktori Tanács

Személyi adatlap

Baranyi, József

személyes adatok
név
Baranyi József
születési év
1956

Az adatok frissességéről nyilatkozott: 2024-05-15

doktori iskolák
időszak
2016-01-07 –
 
intézmény neve
időszak
2017-08-22 –
fokozatok
tudományos fokozat
PhD
fokozat megszerzésének éve
2011
fokozatot kiadó intézmény neve
Szegedi Tudományegyetem
munkahelyek
2017 –

Debreceni Egyetem

egyetemi kutató

kutatás
kutatási terület
- Baktériumok kinetikájának matematikai modellezése - Mikrobiológiai viselkedés variabilitása és komplexitása - Hálózattudomány, "Big data"
jelenlegi kutatásainak tudományága
matematika- és számítástudományok, egészségtudományok
akkreditációs szempontból jelentős további információk
1990-tol az Institute of Food Research (UK) kutatója voltam, ahonnan kutatásvezetőként mentem nyugdíjba 2016-ban. Jelenleg a Debreceni Egyetemen vagyok tudományos tanácsadó. A londoni Imperial College-ban vendégprofesszor voltam 2012-2019 között. 2014-ben Distinguished Service Award-ot kaptam az Am.Microbiol.Soc.-tól. PhD hallgatók témavezetője voltam a Readingi, East Anglia és a Parmai valamint brazil egyetemeken. Hivatkozásaim száma >7500, H-index 41 (Scopus, 2024).
közlemények
2022
2006

McMeekin TA, Baranyi J, Bowman J, Dalgaard P, Kirk M, Ross T, Schmid S, Zwietering MH: Information systems in food safety management

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY 112: (3) pp. 181-194.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 133

nyelv: angol

1995

Baranyi J, Roberts TA: Mathematics of predictive food microbiology

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY 26: (2) pp. 199-218.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 245

nyelv: angol

1994

Baranyi J, Roberts TA: A dynamic approach to predicting bacterial growth in food

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY 23: (3-4) pp. 277-294.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 1080

nyelv: angol

1993

Baranyi J, Roberts TA, McClure P: A non-autonomous differential equation to model bacterial growth

FOOD MICROBIOLOGY 10: (1) pp. 43-59.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 363

nyelv: angol